Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lundqvist: "Jag ska inte ljuga, det var tufft för mig"

Han blev stor hjälte för Tre Kronor igen. Efter matchen medger Henrik Lundqvist att starten var tuff för honom. – Jag ska inte ljuga, det var tufft för mig, säger han.

Den 34-årige stjärnmålvakten från New York Rangers har varit avgörande för Tre Kronor. Den roll som så många förväntat sig att han ska spela. Pressen på stjärnmålvakten var enorm inför turneringen.

I de två matcherna som han har spelat mot Finland och Nordamerika har han räddat sitt Sverige. Efter en mardrömsstart där Tre Kronor låg under med 2–0 efter en och en halv minut.
– Jag ska inte ljuga. Det var tufft efter deras 2–0 och de hade en straff och ett par frilägen. Då börjar du analysera lite. Var är det på väg? Men jag har spelat så många matcher och vet att ett byte, ett mål kan ändra på allt.
– Det var väldigt viktigt att få vårt mål och vi kunde sakta ner deras spel lite. Efter den starten som de fick så såg man att de flög fram.

Haft en tuffare start?
– Personligen var det en tuff start. Det var en fight att tro på att vi kunde vända matchen. Jag är besviken att vi inte kunde vinna men jag är väldigt glad att vi kunde ta oss tillbaka och ta poängen och vinna gruppen.
– Det var en fight för mig att stanna i matchen och tro på mig själv.

Vad säger du om målen du släpper in? Vilket var snyggast?
– Jag betygsätter inte mål, jag betygsätter bara mina räddningar, säger Lundqvist och skrattar.
– Att vi tog oss tillbaka som grupp är något vi kan bygga vidare på. Det tar vi med oss till semifinalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.