Lundqvist hyllas efter ny stormatch

För andra kvällen i rad ledde Henrik Lundqvist sitt New York Rangers till seger. Carolina besegrades med 4–2.
– Det var rätt intensivt, säger svensken till MSG efter matchen.

ANNONS
|

Först satt Henrik Lundqvist bänkad tre matcher i rad. Kanske satte vilan fart på formen för den svenske målvaktsstjärnan. För nu pekas svensken för andra matchen i rad ut som en starkt bidragande – om inte den avgörande – orsaken till segern. De två målen Lundqvist släppte in berodde på styrningar, den andra en oturlig sådan av medspelaren och landsmannen Lias Andersson.

"Var otrolig"

Torsdagskvällens bortamöte mot Carolina, dagen efter hemmasegern mot Detroit, blev en tät historia, där Adam Fox fick avsluta matchen med sitt 4–2-mål för Rangers i öppet mål.

Alla – tv-kommentatorerna, medspelare och tränaren David Quinn – var dock överens om vem som var kvällens hjälte.

ANNONS

– Det finns ett ganska enkelt svar på vad som hände i dag: Vår målvakt var otrolig, säger Quinn vid presskonferensen efter matchen.

– Det är antagligen hans bästa match så länge jag varit här, säger Quinn, som utsågs till huvudtränare förra hösten.

22 skott i första

Första perioden är ett tydligt exempel på Lundqvists avgörande roll. Carolina sköt 22 skott och hade två numerära överlägen. Rangers fick i väg sex, men gick till periodvila med 1–0 i ledning.

– Jag blev prövad mycket i första. Men det var ett skoj test, säger svensken till tv-kanalen MSG efter matchen.

Han hyllade Carolinas insats, och backarnas offensiva arbete som gjorde det svårt för New York-laget att själva komma till anfall.

Totalt slutade kvällen med 45 räddningar på 47 skott. Och svensken medgav i omklädningsrummet att det inte var mycket ork kvar i den 37-åriga kroppen efter matchen.

– Det är utmaningen med att spela matcher två dagar i rad. Du kommer i säng klockan tre på morgonen och hela dagen handlar om att förbereda sig på matchen. Det var rätt intensivt, och kanske inte vår bästa insats. Men vi kämpade hårt, säger han.

Lundqvist säger att han försökte behålla känslan från 5–1-segern mot Detroit även i matchen mot Carolina.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS