Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

190327 Frölundas Joel Lundqvist efter fight med Malmö Redhawks Emil Sylvegård under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Malmö Redhawks 27 mars 2019 i Göteborg.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lundqvist frias – slipper avstängning

Disciplinnämnden har fattat ett beslut. Joel Lundqvist är friad från huvudtackling mot Malmö – och vill inte slå av på takten.
– Vi vill inte börja backa av för att vi leder med 6–1 – utan vi vill trampa på gasen hela vägen, säger Lundqvist bestämt.

Joel Lundqvist får inget straff av Disciplinnämnden efter den situation som tvingade Malmös kapten Jens Olsson att lämna kvartsfinal nummer tre.

"Vid en granskning av filmsekvensen finner nämnden att tacklingen i och för sig träffade huvudet på Malmöspelaren. Det finns dock inget som tyder på att det var en avsiktlig huvudtackling", skriver nämnden i beslutet.

LÄS MER: Låt det här bli en varning, Joel

Fanns det något du kunde ha gjort – att som 37-årig och rutinerad lagkapten inte satsa så hårt vid ledning med 6–1?

– Hockey är en kampsport. Vi sa att vi ville gå för det hela vägen. Att liksom börja slå av på takten? Att börja spela av matchen kan man alltid göra, men vi sa till oss själva att vi ville inte sända de signalerna – varken mot oss själva eller mot Malmö.

Han fortsätter:

– Det är klart att när jag står här i efterhand … jag vill inte hamna i den här situationen. Så är det ju. Samtidigt kändes det som att jag var balanserad när jag gick in i situationen. Han ryggar undan i sista stund … och det blir en helt annan händelse. Vi vill inte börja backa av för att vi leder med 6–1 – utan vi vill trampa på gasen hela vägen, säger Lundqvist bestämt.

Malmös tränare Peter Andersson sparar dock inte på krutet i en tv-intervju med Kvällsposten.

– Det är en klockren huvudtackling från sidan. Blindside. Den innehåller det mesta vi inte vill se och sådant som vi vill skydda oss emot. Han går inte på pucken. Han siktar väldigt hårt på Jens och träffar honom klockrent på hakan.

Det citatet får Roger Rönnberg, coach i Frölunda att svara så här.

– Varför tror ni han säger det? Tror ni verkligen han tycker det? Eller är han lite, lite, liiite partisk? Jag tycker det är tråkigt, vi får aldrig upp debatten på det här viset. I värsta fall är killen huvudskadad, det är det som är det viktiga, att komma till rätta med sådana saker – i stället för att hålla på att kasta skit till höger och vänster för att gynna det egna laget, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.