Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lundqvist fortsatt osäker till spel

Joel Lundqvist missade senaste matchen mot Växjö på grund av sjukdom. Om han spelar mot Färjestad är fortfarande oklart. – Det är 50/50, säger tränare Roger Rönnberg.

Frölunda gjorde en bra insats i senaste matchen mot serieledande Växjö. Indianerna fick dock bara med sig en poäng efter att ha förlorat efter straffar. Frölunda avlossade 34 skott men laget har fortsatt svårt att få det att lossna offensivt.

– Det finns två sätt man kan göra mål på. På skicklighet eller på struktur och hårt jobb. Vi behöver lyfta bägge och vi jobbar hårt med det just nu. Vi vet hur vi ska sätta en bra struktur i anfallsspelet. Vi har tränat på det och hoppas se det mot Färjestad, säger tränare, Roger Rönnberg.

Rönnberg var nöjd med insatsen överlag mot Växjö. När Färjestad nu kommer på besök, hoppas han att det ska släppa för laget. Färjestad har dock imponerat den senaste tiden. Karlstadlaget står noterat för sex segrar på de sju senaste matcherna. 

– Vi måste fortsätta spela på samma sätt som mot Växjö. Samma skridskoåkning och fortsätta på det sättet vi uppträdde på. Det vi har pratat om är att vi måste vässa till avsluten och göra fler mål på de lägena vi får.

I matchen mot Växjö saknades lagkapten Joel Lundqvist på grund av sjukdom. Om Lundqvist spelar mot Färjestad, avgörs under dagen.

– Vi får se, det är 50/50. Victor Olofsson har en belastningsskada och vilade under dagen, så han är också 50/50. I övrigt är alla andra med.

Rönnberg tvingades stuva om i kedjorna i och med Lundqvists frånvaro. Amerikanen Casey Wellman bildade kedja tillsammans med Sean Bergenheim och Patrik Carlsson. En nykombinerad kedja som levererade direkt. Wellman stod för lagets båda mål mot Växjö. Eventuellt fortsätter han i samma kedja mot Färjestad.

– Så kan det bli, det beror på hur det blir med Joel, avslutar Rönnberg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.