Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Lundqvist fick trepoängaren som han ville

Frölunda har två raka straffsegrar. I kväll väntar Brynäs i Scandinavium. – Vi vill ha en trepoängare nu, säger Joel Lundqvist.

Efter dagens matchvärmning, där tre-mot-tre-spel blandades med målvaktsövningar och spelvändningar, rapporterades inga nya skador. Pierre Johnsson och Mathis Olimb är de enda som saknas.

– Det var bra fart och bra fokus på värmningen. Det gäller att inte trycka på knappen för tidigt bara. Men en bra värmning och nu laddar vi inför i kväll, säger Joel Lundqvist.

Frölunda har tagit åtta av tolv möjliga poäng i de fyra senaste matcherna: straffsegrar mot Linköping och Timrå, förlust efter straffar mot HV71 och 3-1-seger mot AIK. I samtliga fyra matcher har lagkaptenen Joel Lundqvist gjort ett mål. Han toppar den interna poängligan med 28 poäng, åtta före tvåan och kedjekompisen Magnus Kahnberg.

– Jag hade en lite sämre period under senhösten så det är skönt att det har släppt lite framåt för hela kedjan. Men det svänger fort så det gäller att ligga i. Försöka skapa chanser så kommer målen, säger Lundqvist.

Brynäs kommer till spel utan Robin Rahm, Elias Lindholm, Simon Bertilsson och Lars Jonsson. Däremot gör Andreas Thuresson comeback i truppen.

– Det brukar vara täta och tuffa matcher mot Brynäs, det gäller att vi gör jobbet. De jobbar också hårt, men bara vi har rätt inställning och jobbar hårt så ska vi kunna jobba ner dem, säger Lundqvist.

– Sen får vi inte tappa puckar i tid och otid. Vi ska vara starka på puckarna så att vi får lite längd på anfallen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.