Lundqvist en av världens bäst klädda

Henrik Lundqvist är mitt upp i NHL-slutspelet med sikte mot Stanley Cup-bucklan. Men redan nu prisas supermålvakten. Lundqvist blev utsedd till världens femte bäst klädda idrottare av Sports Illustrated. "34-årigen är en av de mest klassiskt välklädda idrottsmännen", skriver tidningen.

ANNONS
|

Efter att ha fått en klubba i ögat och tvingas utgå ur den första åttondelsfinalen mot Pittsburgh Penguins var Henrik Lundqvist i lördags tillbaka i kassen när New York Rangers kvitterade matchserien till 1-1 efter en stabil seger med 4-2.

Men det är inte bara på isen som Henrik Lundqvist firar triumfer. Nu har han prisats för sin klädstil.

"Henke" återfinns på plats när Sports Illustrated presenterade sin prestigefyllda lista Fashionable 50 över idrottsvärldens 50 bäst klädda.

"Han är känd för sitt lugn och sin samlade uppenbarelse i målet, Lundqvist klär sig med precis den sortens precision som man hade kan förvänta sig av en svensk idottare som är känd för sin koordination", skriver tidningen i sitt omdöme och tillägger:

ANNONS

"Lundqvist är inte särskilt trendkänslig utanhan håller sig till den klassiska gentlemanna-looken med mörka kostymer och välskurna snitt"

Överst på listan återfanns den amerikanske fotbollsspelaren Victor Cruz från New York Giants. Efter honom följde basketspelarna Russell Westbrook och LeBron James innan listans första kvinna, världsettan i tennisSerena Williams, gjorde entré.

Världens tio bäst klädda idrottare enligt Sports Illustrated.

1. Victor Cruz, 29, amerikansk fotboll

2. Russell Westbrook, 27, basket

3. LeBron James, 31, basket

4. Serena Williams, 34, tennis

5. Henrik Lundqvist, 34, hockey

6. Cristiano Ronaldo, 31, fotboll

7. Dwayne Wade, 34, basket

8. Andre Iguodala, 32, basket

9. Misty Copeland, 33, ballet

10. Skylar Diggins, 25, basket

ANNONS