Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lundqvist efter tunga förlusten: "Klart det svider"

Joel Lundqvist fick se sitt Frölunda förlora i första förlängningsperioden mot Luleå. En tung förlust som gav 2-2 i matcher. – Det är klart att det svider, säger han.

Frölunda gjorde en stark bortamatch mot Luleå och Johan Gustafsson visade att Frölunda inte behöver sakna Lasse Johansson allt för mycket. Men när den tredje perioden var över och det fortfarande ”bara” stod 1-1 i matchen hände något. Luleå kom ut och körde över Frölunda och Roger Rönnberg tvingades till en timeout.
– Vi kände oss ändå starka när vi gick av efter tredje … vi kom inte riktigt upp där under förlängningen. Det är inte så mycket att säga om, säger Lundqvist.

Luleås två mål kom genom riktiga bjudningar, först Patrik Carlsson och sedan Henrik Tömmernes.
– Man får bortse från det, det är vinst eller förlust oavsett. Det är bara att gå vidare och vi behöver inte djupanalysera detta, nu blev det en förlust och nu ska vi ladda om till på söndag, säger Lundqvist.

Känslan efter 2-2 i matcher?
– Det är klart att det svider. Men det är bara att glömma och ladda om. Vi måste försöka få till mer utdelning när vi skapar tryck och de lägen vi har. Det här är tajta matcher och enstaka prestationer kommer att avgöra.

Du blev av med hjälmen efter ett gruff, börjar hetta till i matchserien?
– Så är det, matcherna är tajta och det är mycket kamp. Man får slita för sina ytor, så är det för båda lagen och man får inget gratis längre.

Känns som det här kan bli sju matcher?
– Det kan det absolut bli, det är två jämna lag, två tajta lag. Vi får skruva till vår effektivitet och utnyttja de lägen vi har. Nu gäller det att se framåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.