Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Lundqvist. Bild: Pontus Lundahl/TT
Henrik Lundqvist. Bild: Pontus Lundahl/TT

Lundqvist efter flyttryktena: "Så går diskussionerna"

Han har placerats i frysboxen i New York Rangers och spekuleras vara aktuell för en "trade" till Colorado Avalanche.
Nu berättar "King Henrik" själv om framtiden och flyttryktena.
– Det ser väl inte ut som att jag kommer spela jättemycket, säger Henrik Lundqvist till SportExpressen.

Henrik Lundqvist går just nu i genom en rejält tuff period borta i NHL. "Henke" som varit den givna förstamålvakten mer eller mindre konstant i New York Rangers sedan ankomsten från Frölunda har nu placerats i frysboxen.

Istället har en 24-årig ryss vid namn Igor Sjestiorkin tagit över förstaspaden och nyligen gick Rangerscoachen David Quinn ut och bekräftade att det är Sjestiorkin som är hans första alternativ till att vakta lagets målbur.

LÄS MER: Lundqvist inte längre förstavalet i Rangers

För Henrik Lundqvists del, som endast spelat fyra matcher så här långt under 2020, är det högst oklart hur många fler starter det blir den här säsongen. Han berättar nu i en intervju med SportExpressen att han haft samtal med David Quinn om säsongen och att det lär bli sparsamt med speltid.

– Jag kommer väl få nån match. Men det ser väl inte ut som att jag kommer spela jättemycket. Så går diskussionerna, säger Henrik Lundqvist till SportExpressen.

Det återstår fem dagar av NHL:s deadline för trejder. Henrik Lundqvist har som tidigare bekant en no trade-klausul i sitt kontrakt vilket innebär att Rangers inte får byta bort honom mot hans egen vilja.

"Väldigt annorlunda"

Men Henrik Lundqvist vill spela ishockey och de senaste dagarna har rykten florerat kring att det trots allt kan bli aktuellt för Lundqvist och Rangers att gå skilda vägar innan kontraktet löper ut. Han har bland annat spekulerats kunna vara intressant för slutspelslaget Colorado Avalanche.

LÄS MER: Expertens förslag till topplaget: "Värva Lundqvist"

– Jag har inte så mycket att säga om det just nu. Det är klart… Jag vill spela. Det är ju det det handlar om. Det har inte varit mycket de två sista månaderna. Situationen är som den är. Det är väldigt annorlunda. Ja, det är det jag har att säga just nu, säger Henrik Lundqvist som inte vill kommentera om hans no trade-klausul kan tänkas brytas, men säger så här om situationen som är och varit den senaste tiden:

– Det här, de sista två månaderna egentligen, framför allt de sista två månaderna, har det varit väldigt annorlunda. Det var ju en förändring redan förra året när vi skulle börja spela mer yngre och annan rotation än vad det varit de andra 13 åren. Men ligan går ju mot det hållet, man spelar mindre. Nu blir det ju en extrem situation, i och med att vi är tre. Men det är klart, fysiskt kan du hålla i gång. Det är inga problem. Kroppen känns väldigt bra. Det är mer matchfokus och så där… När du väl spelar, du får ju in och kriga. Det kommer inte vara som det brukar kännas, utan du får verkligen jobba hårt för att hitta den känslan. Så är det ju, säger Henrik Lundqvist till SportExpressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.