Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lundqvist dissar brorsan: "Får bli lite text-tv på morgonen"

Joel och Henrik Lundqvist följer sina respektive framgångar på nära håll. Men några NHL-matcher mitt i natten för att följa Henkes framfart med Rangers blir det inte för Joel.

Joel Lundqvist hade en lysande grundserie i SHL – en insats som ledde till att han är en av tre nomimerade till årets MVP i svensk hockey. I slutspelet har det rent poängmässigt gått tyngre för lagkaptenen som missat flera matcher på grund av skada. Mot Skellefteå under tisdagskvällen var han dock tillbaka i målprotokollet igen.
– Skönt att vinna, ruggigt skönt!

Men helt nöjd var inte Lundqvist med sin och lagkamraternas insats – förutom målvakten Johan Gustafsson.
– Vi blev lite på hälarna och Skellefteå tryckte på med allt som de hade. "JG" gjorde några superräddningar för oss då och under hela matchen. Det var extremt viktigt det här för fortsättningen för oss.

Ännu en gång hamnade Lundqvist och hans kollega i Skellefteå – Jimmie Ericsson i flertalet dueller ute på plan. De två lagkaptenerna och vännerna från tiden i Tre Kronor tjafsar i princip matcherna igenom. Vad de pratar om?
– Vädret ... nej men det blir en del dueller och vi är inte helt överens alla gånger, det är så som det ska vara.

Hur är det att möta honom?
– Han håller på med sina trix och det är han bra på, det gäller att hålla sig kall. I första mötet gav jag en för tydlig crosschecking men han ligger på gränsen. Han är bra på det och gör lite små grejer med klubban, interference och kommer undan med det. Han ligger på gränset men nu tog han ju en utvisningen i slutet och vi kunde sätta en. Det var extra skönt, säger Lundqvist med ett leende.

Samtidigt som Joel är i full fart med att leda sitt Frölunda i SM-finalserien mot Skellefteå har tvillingbror Henrik inlett sitt slutspel med Rangers mot Pittsburgh Penguins. Ett lag där även Sebastian Stålbergs bror, Viktor spelar. De två Rangers-profilerna följer Frölundas matcher tack vare tidsskillnaden när det passar. Men några Rangers-matcher på TV mitt i natten för Joel Lundqvist, det blir det inte?
– Nej du, det blir inget med det. Det får bli lite text-tv på morgonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.