Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Lundqvist: "Därför jag började med hockey"

Resan från New York är avklarad. Nu är Henrik Lundqvist i Köln och redo att förstärka Tre Kronor, tillsammans med tvillingbrorsan Joel. – Det var definitivt en bidragande orsak till att komma hit, säger han.

Henrik Lundqvist är på plats i Köln för VM-spel med Tre Kronor och under sitt första möte med pressen berättade målvaktsstjärnan om sin tvillingbror Joels inflytande gällande beslutet att packa VM-väskan.

– Det var några olika orsaker som gjorde att jag ville komma hit. Först och främst var det att jag gillar att spela med det svenska landslaget, det är fantastiska spelare och ledare. Sen kommer det inte bli något OS förmodligen. Men så klart, jag har inte spelat med Joel på 12 år, det var definitivt en bidragande orsak till att komma hit, säger "Henke" och fortsätter:

– Vi hade kontakt när jag åkte ut. Men det var mer bara för att kolla läget, jag behövde någon dag för att smälta allting. Jag kände ganska tidigt inombords att jag var sugen, men det handalde mer om jag hade krafterna att göra det.

"Det skulle betyda mycket"

Helt klart är det så att spela i Tre Kronor fortfarande betyder mycket, trots alla år i NHL.

– Det var därför jag började med hockey, det var Tre Kronor man såg på tv på 80- och 90-talet. Sen växte kärleken till Frölunda ganska tidigt också. Men det var landslaget man såg först, det sätter starka rötter i en.

Lundqvist tränade under lördagen för första gången med laget inför morgondagens möte med Danmark.

– Jag ser fram emot att spela i morgon och hjälpa laget. Det är en stor rink och jag kommer behöva bli lite van vid det, det kommer nog ta en liten stund.

Trots en diger meritlista saknar Henrik Lundqvist fortfarande ett VM-guld, en extra sporre för 35-åringen.

– Det skulle betyda mycket. Brorsan har två redan, så där ligger man efter. Det är därför jag kom, för att försöka vinna och hjälpa laget. Vi vill alla vinna och det kommer bli en spännande vecka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.