Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Luleå kopplade greppet om semifinalsduellen med Frölunda

För tredje gången i rad är Frölunda i underläge efter den första av två slutspelsmatcher i Champions Hockey League. Nu krävs det en seger borta mot Luleå om finalplatsen ska bli verklighet.
– Vi är halvvägs nu! Vi ska jobba ner dem i returen, säger Max Friberg.

Efter två drabbningar i SHL kring jul där Frölunda och Luleå turades om att vinna var det dags för den tredje ronden. En rond som såg ut att börja med en riktig knockout för Luleå. För även om Frölunda började bäst var det gästerna som kopplade greppet.

Einar Emanuelsson hittade luckan bakom Johan Mattsson sittandes på knä och Daniel Sondell passade på när både Brandon Gormley och Jacob Moverare satt utvisade.

Men det är något med Frölunda och underlägen i Champions Hockey League.

För först skulle Viktor Ekbom reducera och kort därefter var det Karl Stollerys tur att kvittera för sitt Frölunda.

Någon seger skulle det dock inte bli för Frölunda.

Istället skulle Luleå dra det längsta stråt efter att Jack Connolly överlistat Johan Mattsson.

– Vi borde nog förtjänat något mål med oss istället för ett mål mot oss. Det är slutspelskänslor därute och det är säkert en underhållande match för publiken. Vi vill dock ha ett bättre resultat med oss, säger Max Friberg och fortsätter:

– Nu är vi halvvägs. Det är 60 minuter kvar och vi ska jobba ner dem på tisdag.

LÄS MER: Ingen vågar räkna ut Frölunda i vinter

Hur tänker man i slutet av den första semin? Håller man igen?

– Vi gör aldrig det! Vårt spel är byggt på att det ska vara samma i varje byte och över tid kommer vi att bryta ner våra motståndare. Vi tjuvar aldrig oavsett resultat.

Mot Färjestad efter den första åttondelsfinalen var Frölunda i underläge. Mot Biel-Bienne efter den första kvartsfinalen var Frölunda i underläge.

Och mot Luleå är alltså Frölunda i underläge igen efter den första drabbningen.

– Vi låg under med fler mål mot både Biel och Färjestad ... det är aldrig bra att ligga under men det är bara ett mål. Sen har alla de här matcherna sett annorlunda ut, jag ser inget mönster i det, säger Roger Rönnberg.

Vad är det som saknas idag då?

– Med en normal utdelning på en sådan här match så vinner vi den, det vet vi om. Vi behöver vara på topp mot Luleå. Vi är väldigt bra många gånger idag i många saker men vi behöver vara strålande för att förtjäna en finalplats.

Returen spelas nästa tisdag uppe i Luleå i Coop Norbotten Arena.

Räkna med lika mycket känslor då som nu.

– Det kommer vara likadant däruppe! De kommer vara taggade och vi också och känslorna växer lite för varje match. Vi har en slutspelsserie mot varandra från i våras också och det är många som har spelat mycket hockey mot varandra på sistone. Det är klart det finns mycket känslor därute, säger Max Friberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.