Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lucas Raymonds succé i natt – hyllas efter insatsen

Lucas Raymond gör avtryck i NHL. Under nattens försäsongsmatch stod talangen för ett mål och en assist. En insats som förbättrar hans odds att ta en plats i truppen när säsongen startar om en vecka.

Supertalangen och Frölundaprodukten Lucas Raymond befinner sig just nu på andra sidan Atlanten för att göra avtryck under NHL:s försäsong, med förhoppningen att knipa en plats i Detroit Red Wings när säsongen drar igång om bara en vecka.

Efter en lyckosam rookieturnering ser Raymond ut att ha förbättrat sina odds ytterligare i natt. I matchen mot Chicago Blackhawks stod ynglingen för ett mål och en assist, när Red Wings föll med 4-6.

– Det finns många unga talanger som är spektakulära men inte uträttar så mycket konstruktivt. Det gör Lucas. Han skapar mycket mer än han ger bort.

– Vi har inte tagit något beslut ännu, men han har spelat bra i de matchen han har spelat, säger Detroits tränare Jeff Blashill efter matchen.

Förväntas ta en plats i laget

Nu spekuleras det i huruvida Raymond kommer att ta en plats i laguppställningen direkt eller inte. Vissa menar att det kommer vara svårt för Detroit att förbise Frölundatalangen när truppen ska tas ut. Men Raymond själv är fortsatt ödmjuk inför uppgiften.

– Det känns bra, jag är komfortabel på isen och känner att jag har tempot i mig. Om jag tar en plats får vi se. Jag försöker bara spela så bra som möjligt, sedan är det upp till lagledningen att ta beslut, säger Raymond på en presskonferens efter matchen.

Se Raymonds mål i spelaren nedan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.