Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lucas Raymond bötfälls – igen

Frölundatalangen Lucas Raymond har redan en gång den här säsongen straffats för att inte ha burit halsskydd på rätt sätt.
Nu bötfälls han för samma sak igen.

SHL-säsongen är bara fyra matcher gammal men redan två gånger har nu Frölundas Lucas Raymond straffats av disciplinnämnden för illegal equipment (felaktig skyddsutrustning). Anledningen är att man anser att talangen inte burit halsskydd på rätt sätt.

– Det kom som en chock för mig! Men vi vet reglerna sedan innan, så det är inga oklarheter. Det är mitt eget ansvar att ha halsskyddet på ett korrekt sätt, sa han efter den förra domen, som kom efter matchen mot Djurgården.

Då fick han böta 5 000 kronor.

LÄS MER: Raymond bötfälld – när reglerna skärps

Efter lördagens match mot Leksand fälls Raymond igen – för samma sak. Den här gången straffas han med böter på 10 000 kronor.

”Av utredningen framgår att Lucas Raymond inte burit halsskydd på ett ändamålsenligt sätt. Vad som framgår av stillbilden medför ingen annan bedömning”, skriver nämnden i sitt beslut.

”Inte med flit”

I beslutet framgår att Raymond till disciplinnämnden uppgett:

”Jag hade halsskyddet på mig under hela matchen och var noga med det. Av den böter jag redan har fått har jag blivit extra noggrann och var så också idag. Jag hade inte halsskyddet nedvikt eller fel placerat utan hade det så högt jag kunde, och försökte vid flera tillfällen dra upp det lite extra. Halsskyddet som jag har sitter på det viset. Jag skippar absolut inte halsskydd med flit.”

Till Sportbladet säger 18-åringen efter beslutet:

– Det är väl inte kul. Jag menar, det är onödiga pengar. Surt med tanke på att jag tyckte jag var noggrann eftersom jag redan har åkt på böter för samma händelse.

Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Tillsammans med Lucas Raymond döms ytterligare fyra spelare för att inte ha burit halsskydd på riktigt sätt under lördagens SHL-omgång. Marek Hrivik (Leksand), Fredrik Händemark (Malmö), Jacob Nilsson (Färjestad) och Gustav Rydahl (Färjestad) får alla böta 5 000 kronor vardera.

LÄS MER: Raymond allt hetare inför draften – från vardagsrummet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.