Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Loui Eriksson har knappast haft det lätt i Vancouver - nu ser det ut som att Lerumsonen kommer lämna klubben. Bild: JOEL MARKLUND

Loui Eriksson uppges planera flytt från Vancouver

Loui Erikssons dagar i Vancouver Canucks ser ut att vara räknade – enligt kanadensiska uppgifter planerar stjärnan och hans familj att flytta bort från staden.
Dessutom berättar klubbens general manager, Jim Benning, att Lerumsonen inte svarar på telefonen.

Loui Erikssons tid på den kanadensiska västkusten har knappast varit en framgångshistoria och inför VM i våras vädrade han sitt missnöje kring situationen i Vancouver Canucks.

– Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sa Eriksson till Hockeysverige.

Uttalandet uppskattades inte av klubbens GM, Jim Benning, som berättade att han skulle ha ett samtal med Eriksson och att det kan komma bli aktuellt att byta bort svensken.

LÄS MER: Loui Eriksson i blåsväder efter uttalandet

Svarar inte när klubben ringer

Nu kommer nya uppgifter som indikerar att Loui Erikssons dagar i Vancouver är räknade.

Enligt den kanadensiske TSN-journalisten Matthew Sekeres ska nämligen Eriksson, tillsammans med sin familj, planera en flytt från Vancouver till Dallas – där Lerumkillens NHL-karriär påbörjades 2006.

Relationen med klubbens general manager har dessutom, av allt att döma, knappast blivit bättre.

– Jag har varit ganska upptagen på senare tid, men jag har försökt ringa Loui två gånger, dessutom jag har skickat sms, men jag har inte fått något svar. Däremot har jag pratat med hans agent (J.P Barry), ska Benning ha sagt under en presskonferens enligt den journalisten Patrick Johnston.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.