Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

Loui Eriksson i blåsväder efter uttalandet

Loui Eriksson, 35, har hamnat i blåsväder efter ett uttalande han gjorde inför hockey-VM.
Nu meddelar Vancouver Canucks general manager, Jim Benning, att han ska sätta sig ner och samtala med Lerumskillen – som dessutom kan komma att bli bortbytt.
– Det är något som kan bli verklighet, säger Benning till kanadensiska TSN.

Den offensive spetsspelaren Loui Eriksson har de senaste säsongerna varit som bortblåst. Inte minst under tiden i Vancouver Canucks.

Den forne 30-målskytten har som mest producerat elva mål under sina tre säsonger i västra Kanada. Inför årets hockey-VM i Slovakien gav den Lerumsfostrade forwarden sin syn på situationen i NHL-klubben.

– Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sa Eriksson till Hockeysverige.

Uttalandet föll inte i god jord hos Vancouver Canucks general manager, Jim Benning.

– Jag kommer att prata med Loui i veckan för att höra hans tankar kring allting och varför han sa som han gjorde, säger han till TSN.

Kan bytas bort

Loui Eriksson sitter på ett kontrakt som har en lönetaksträff på sex miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 56,5 miljoner kronor, fram till och med säsongen 21/22.

Enligt Jim Benning är det inte uteslutet att svensken kan komma att bli bortbytt.

– Det är något som kan bli verklighet, säger han.

Det har även florerat rykten gällande att klubben kan välja att köpa ut Eriksson, något han själv inte lägger för mycket tankeverksamhet kring.

– Folk kan säga vad dom vill och det kan sprida sig ganska snabbt. Som det ser ut nu kommer jag spela i Vancouver nästa säsong också, men man vet aldrig vad som kan hända. Vi får se vad som händer efter sommaren, sa han i intervjun med Hockeysverige inför VM.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.