Los Angeles Kings-duon fixade Frölundasegern

Två lån från Los Angeles Kings – sammanlagt fem poäng. Samuel Fagemo och Jacob Moverare var stora hjältar när Frölunda segrade med 4-1 mot Luleå. Den sistnämnde blundade, hoppades på det bästa och sköt säsongens första mål. – Jag valde att inte sikta den här gången, säger Moverare.

ANNONS
|

Framtida lagkamrater i Nordamerika? Mycket möjligt.

Stora hjältar mot Luleå? Absolut.

Inför säsongen fick Frölunda två minst sagt positiva besked när Los Angeles Kings valde att låna ut både Samuel Fagemo och Jacob Movera över säsongen.

Mot Luleå bjöds det på, för att citera Fagemo, ”Kings-power” när de båda spelarna stod för sammanlagt fem poäng.

Det började dock trevande då Frölunda tidigt i matchen släppte in vad som visade sig vara Luleås enda mål för kvällen.

Detta efter att Einar Emanuelsson petat in en retur från Jack Connolly.

Fagemo fixade dock kvitteringspucken strax därefter när han klämde sig in framför mål och fintade bort David Rautio.

ANNONS

– Det var en bra pass av ”Teddan” (Theodor Lennström), jag kom nästan halvfri och lyckades med en lång-dragning. Så det var skönt, säger Fagemo.

Valde att inte sikta

Strax därefter var det Jacob Moverares tur att sätta säsongens första mål, vilket han valde att göra i spel med en man mindre.

Skottet var kanske kvällens hårdaste.

– Det var en jäkligt skön träff! Det var bra slit av ”Rosse” (Rosseli Olsen) och Max (Friberg) där, jag får ju ett jätteläge så jag försökte bara skjuta så hårt jag kunde. Jag har ju missat några lägen så jag valde att inte sikta den här gången.

Hur många boxplay-mål har du gjort i din karriär då?

– Jag har faktiskt ett i J18, när jag spelade i HV71 mot Frölunda faktiskt.

Målet stod sig som matchvinnande. För även om Frölunda hade otroligt svårt att hålla sig borta från utvisningsbåset så lyckades inte Luleå överlista en Johan Mattsson som storspelade.

När det väl var spel fem mot fem så var Frölunda det klart bättre laget och i tredje perioden trillade målen in bakom David Rautio igen.

Nytt mål av Fagemo

Först var det Johan Sundström som bjöd på ett sylvasst backhandskott i krysset. Sen var Samuel Fagemo framme än en gång.

ANNONS

För den 19-årige forwarden känns det såklart skönt att kunna bidra framåt och bevisa att fjolårets succé inte var en engångsföreteelse.

– Det är klart att det är viktigt och det är ju kul att komma tillbaka. Så det känns väldigt bra just nu.

Känner man någon press med tanke på fjolårssuccén och att du blivit draftad?

– Det är inget jag går och tänker på så mycket, klart att förväntningar höjs lite efter förra säsongen. Men det är bara kul att spela hockey, det är det jag lever för.

Jacob Moverare känner sig inte pressad, han tar det hela med ro.

– Jag ser det mest som en ära att de tror på en.

ANNONS