Linus Videll anmäler Djurgården för kränkande särbehandling

Djurgårdens stjärna Linus Videll har valt att anmäla sin egen klubb. Anledningen ska vara för kränkande särbehandling från sportchef Joakim Eriksson och förre tränaren Barry Smith, det rapporterar Sportexpressen.
– Just nu är det bäst att jag inte säger någonting, säger Videll till tidningen.
– Jag har inget svar just nu, säger Joakim Eriksson.

ANNONS
|

Efter tio säsonger valde Linus Videll att återvända till svensk hockey, valet föll då på Djurgården.

Men det senaste har stjärnvärvningen stått utanför truppen och den officiella anledningen har varit sjukdom. Men nu uppger Sportexpressen att Videll har valt att anmäla sin egen klubb för kränkande särbehandling.

– Just nu är det bäst att jag inte säger någonting, säger han till tidningen.

Vidells anmälan är riktad mot Barry Smith, tränaren som sparkades efter klubbens tunga start, och sportchefen Joakim Eriksson. Anledningen ska vara att han kände sig utpekad efter olika uttalanden som duon gjorde, skriver Sportexpressen.

ANNONS

Droppen ska enligt tidningen varit efter att Videll blev av med sin kaptensroll efter att Marcus Sörensen anslutit – vilket ledde till att man roterade C:et mellan flera olika spelare i laget.

Klubbens vd bekräftar anmälan

Videll vände sig, enligt Sportexpressen, till klubbens vd Thomas Kraft och styrelse för 13 dagar sedan och gjorde anmälan. Till tidningen bekräftar Krafth att man fått in en ”arbetsrelaterad anmälan” från en herrspelare, men närmare en så kommenterar han det inte.

Vidare berättar han att en intern utredning har inletts och att Djurgården har tagit hjälp av två externa utredare.

– De ska hjälpa oss göra en objektiv och intern utredning som enligt lag ska genomföras, säger han till tidningen.

Djurgårdens vd Thomas Kraft.
Djurgårdens vd Thomas Kraft. Bild: PELLE BÖRJESSON

Thomas Kraft kommenterar inte huruvida anmälan är riktad mot Barry Smith och Joakim Eriksson. Den sistnämnde är fåordig kring ärendet.

– Jag har inget svar just nu. Inget jag kan dela med mig av, säger han till Sportexpressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS