Linus Ullmarks sorg: ”Min pappa har gått bort”

Den svenska NHL-målvakten Linus Ullmark har missat två matcher med sitt Buffalo Sabres. Nu berättar 27-åringen varför.
– Min pappa har gått bort, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Buffalo Sabres har fått klara sig utan sin svenske målvakt Linus Ullmark de två senaste matcherna. Personliga skäl har varit anledningen till frånvaron och nu berättar han vad som hållit honom borta från ishockeyn.

– Min pappa har gått bort, säger 27-åringen, som spelat i Nordamerika sedan 2015, till klubbens hemsida.

Ullmark berättar att pappan lades in på sjukhus förra veckan och att han under måndagens värmning inför match kände att något var fel.

– Jag hade min sämsta matchvärmning i mitt liv. Jag kände på mig att något hade hänt.

Efter värmningen hade Ullmark ett missat samtal från sin mamma och det visade sig att hans känsla stämt.

ANNONS

– Mamma ville ringa och berätta att pappa på ett fridfullt sätt hade somnat in vid 17-tiden, med henne vid sin sida, säger Ullmark.

Räknar med att vara tillbaka i helgen

Linus Ullmarks pappa hann aldrig se sonen spela live i NHL men hade kontakt med honom in i det sista.

– Jag ringde direkt när jag fick veta att han lagts in på sjukhus. Jag sa åt mamma att sätta den mot hans öra så att jag kunde säga farväl. Jag sa alla de där sakerna jag ville säga. Det är jag väldigt tacksam för, att jag fick möjligheten att ta farväl och säga de där sista orden.

Buffalo Sabres skriver att Ullmark skulle ha startat måndagens match men tog efter beskedet om faderns bortgång en paus från hockeyn. Han räknar med att resa med sitt lag till de två bortamatcherna mot Washington i helgen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS