Linköping HC:s mardröm – 20 spelare och ledare uppges sjuka i covid-19

Här är uppgifter som chockar SHL. Enligt Sportbladet har 20 spelare och ledare i Linköpings HC smittats av covid-19.
– Än så länge kommenterar vi inte exakta antal – men det är klart att det är en tuff situation, säger LHC:s general manager Niklas Persson till tidningen.

ANNONS
|

Corona har brutit ut ordentligt i SHL, som tvingats ställa in matcher med både Djurgården och Linköping. Enligt Sportbladet ska nu ett 20-tal spelare och ledare i den sistnämnda klubben ha drabbats av smittan.

LÄS MER:Frölundas tjuvstart – tar in 300 redan på torsdag

Värt att nämna är att en matchtrupp består av omkring 25 spelare.

Linköpings verksamhet ligger helt nere, matcherna är inställda – och först på torsdag är det tänkt att klubben ska starta upp igen.

De allra flesta spelare har lindriga symptom, vissa låg feber.

– Det är inte roligt, absolut inte. Vi vill vara med och spela och får inte göra det just nu. Det är ingen situation vi har varit med om förut, det finns ingen tidigare erfarenhet att söka stöd av. Men vi får göra det bästa av situationen och hantera det, säger Niklas Persson till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER:Mattsson vill göra det bättre än Rubin

SHL kommer under kvällen att ha ett möte med medicinsk expertis. Även Skellefteå AIK ska ha covid-19-fall i laget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS