Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Lindblom om cancerbeskedet till sin mamma: ”Tufft”

I höstas fick NHL-spelaren Oskar Lindblom beskedet att han drabbats av skelettcancer. Nu är han klar med behandlingen och har ett nytt kontrakt med Philadelphia Flyers i handen.
Men resan var inte lätt – och i en intervju med SVT Sport berättar Lindblom att en sak sticker ut.
– Det var inte direkt det roligaste samtalet att ringa morsan och farsan och säga att man har cancer, säger NHL-spelaren.

Den 1 augusti började NHL-slutspelet och med i Philadelphia Flyers trupp finns 24-årige Oskar Lindblom. Det lär inte bli något spel för hans del, men efter vad han gått i genom är det onekligen en framgång att bara kunna finnas med i NHL-klubbens trupp.

Det var i höstas som Oskar Lindblom fick beskedet att han drabbats av skelettcancer. Hockeyklubban fick ställas undan för ett tag och cellgiftsbehandlingen påbörjades.

Nu är cancern borta och behandlingen över, men det har såklart varit en jobbig tid. I en intervju med SVT Sport berättar nu Flyersspelaren vad som var bland det absolut tyngsta.

– Det var inte det roligaste samtalet att ringa morsan och farsan och berätta att man har cancer. Det var jäkligt tufft att säga att man blivit sjukt. Men Alma (flickvännen) fick ta över och berätta vad som hade hänt. Det har varit svårt att förbereda sig på något sånt här också, från beskedet att man har fått cancer till behandling med cellgifter och så vidare, säger Lindblom.

”Behöver inte stressa”

Han berättar också att stödet han fått under sjukdomstiden varit enormt stort. Nu jobbar han för att kunna komma tillbaka till att bli den hockeyspelare han var innan cancern slog till och känner att han fått möjlighet till det i och med att han nyligen skrivit på ett tre år långt kontrakt med Philadelphia Flyers.

– Att ha den längden och kunna komma tillbaka och bygga upp sig själv och komma tillbaka till det spel jag hade innan jag blev sjuk. Jag behöver inte stressa nästa säsong utan jag har ändå tre säsonger på mig, säger Oskar Lindblom.

Philadelphia Flyers inleder sitt slutspel i Toronto.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.