Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lindberg tillbaka när Rangers vann

Oscar Lindberg gjorde säsongsdebut efter sin stora höftoperation i april när New York Rangers vann hemma mot Arizona i NHL-ishockeyn. Henrik Lundqvist stod för 27 räddningar för hemmalaget.

Henrik Lundqvist släppte in två mål av Radim Vrbata. Men hemmalaget drog ändå det längsta strået och vann med 3–2, med det avgörande målet i tredje perioden. Jesper Fast noterades för en assist vid det första målet.

Lundqvist gjorde 27 räddningar i segermatchen, den andra för Rangers på två dagar.

- Det var inte perfekt, men vi hittade ett sätt att vinna, säger Henrik Lundqvist till lagets hemsida.

- Jag tycker de spelade ganska bra. För oss var det största utmaning att komma upp i samma nivå som i gårdagens match när vi gjorde en jättebra insats med tanke på att det var så kort tid mellan matcherna, fortsätter han.

I Rangers fick också Oscar Lindberg drygt tio minuters speltid efter höftoperationen i maj, trots att han räknat med att missa en första månaden av grundserien i NHL.

– Jag hade inte räknat med att vara igång redan nu, men igår kväll fick jag besked att jag skulle spela och jag hade blivit helt ”clearad” av läkarna tidigare under lördagen så det var inga problem, säger han till Sportbladet.

– Det kändes att jag inte har någon matchrytm och så där, men jag tycker det gick bra. 

Henrik Sedin gjorde sitt tredje mål för säsongen i Vancouvers bortamatch mot Anaheim, framspelad av Loui Eriksson. Eriksson fick poäng även vid lagets första mål när han plockade upp pucken vid en misslyckad passning och passade fram till Bo Horvat.

Men Anaheim hade hård press på Vancouver. Hemmalaget vann skotten med 37–19, och matchen med 4–2.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.