Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lias Anderssons slog till för första gången i nya klubben

Han har en tuff NHL-tid i New York Rangers bakom sig. Tiden i Los Angeles har börjat desto bättre för Lias Andersson som slog till för första gången i sin nya klubb i segermötet med St. Louis.
– Det var givetvis väldigt kul, särskilt som jag haft rätt gott om chanser men inte kunnat sätta pucken tidigare, säger han till Aftonbladet.

Han draftades som sjunde spelaren i draften 2017 av New York Rangers. Tiden i den klubben blev dock aldrig någon succé för Lias Andersson som med ett stukat självförtroende vände hem till Sverige igen och lånades ut till HV71.

– Jag kände ju i Rangers att när jag väl fick spela så spelade jag jävligt bra. Det är det som har grämt mig allra mest – att veta att jag faktiskt klarar av det. Men när du inte får det som du själv tycker du är förtjänt av … då får självförtroendet sig en liten törn. Det är det som jag fortfarande jobbar med. Innan så kunde jag hantera en motgång bra, men om jag får en liten motgång nu så tar det hårdare på mig än vad det gjorde innan. Med tanke på vad jag gick igenom, sa Lias Andersson till GP nyligen.

LÄS MER: Lias Andersson och Jacob Moverare ska jaga NHL-drömmen tillsammans

Även om det inte blev någon hit i New York.

Så kan det bli det i Los Angeles.

LÄS MER: Sebastian Stålberg tog sista chansen i Finland och hittade tillbaka

För i nattens segermöte mot St. Louis slog han till i slutet av den andra perioden. När han klev ut från utvisningsbåset blev han helt fri och kunde till slut få in pucken bakom Ville Husso.

– Ja, jag trodde att jag hade honom men lyckades pricka stolpen så jag vi trycka till pucken någon gång till innan den gick in, säger Lias Andersson till Aftonbladet.

LÄS MER: Roger Rönnberg om gnället i Frölunda: ”Jag är lika frustrerad som spelarna”

– Det var givetvis väldigt kul, särskilt som jag haft rätt gott om chanser men inte kunnat sätta pucken tidigare. Det känns bra, absolut. Jag spelar i en kedja med Gabriel Vilardi och Dustin Brown och vi funkar riktigt fint ihop, tycker jag. Nu gäller det bara att inte vara nöjd med det här.

Förutom Lias Andersson slog även Carl Grundström till med ett mål och Adrian Kempe slog till med två assist i matchen som Los Angeles Kings vann med 3-2.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.