Lias Andersson uppkallad till NHL

När GP träffade honom tidigare i vinter satt Lias Andersson ensam i en lägenhet och drömde om att få chansen i NHL. Nu har drömmen blivit sann. Natten till måndag meddelade New York Rangers att Kungälvssonen blivit uppkallad till NHL.

ANNONS
|

Det var på New York Rangers twitterkonto som klubben presenterade talangerna Lias Andersson och Filip Chytil som nyuppflyttade från Hartford Wolf Pack.

– De har planer för mig och framtiden ser bra ut. Jag är taggad och ska jobba hårt varje dag, säger han till i en presentationsvideo klubben lagt upp.

LÄS MER:Lias Andersson har inte stängt dörren för Frölunda

"Synd att jag inte fick tid att säga hejdå"

Efter sin fina höst i Frölunda kallade New York Rangers över honom omedelbart efter JVM-finalen som Sverige förlorade i januari. Då fick han alltså spela med farmarklubben i AHL. Där har det blivit 24 matcher och 14 poäng under de senaste månaderna.

– Det var synd att jag inte fick tid att säga hejdå, säger han i videon.

ANNONS

LÄS MER:Lias Andersson jagar drömmen på NHL:s baksida

Förra veckan hintade Rangers tränare Alain Vigneault om att speltid i NHL närmade sig för Filip Chytil och Lias Andersson.

– Jag skulle säga att det finns en väldigt god chans att vi ser båda grabbarna här snart, sade han då till klubbens hemsida.

Debuten väntas nu komma mot Washington Capitals natten till tisdag.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Alla som spelar hockey börjar redan som knattar fantisera att om att spela i NHL. Så det är definitivt en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger Lias Andersson till Sportbladet om debuten.

ANNONS