Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Lias Andersson om avstängningen: "Har varit en ohållbar situation"

Lias Andersson är avstängd av sin klubb New York Rangers och får inte spela hockey. Nu finns han i stället i Göteborg och kollar på hockey.
– Jag kommer gå in på det längre fram, det är inte rätt läge nu, men det har varit en ohållbar situation för mig som person, säger han till SVT.

Sedan slutet av december är Lias Andersson avstängd utan lön av sin klubb New York Rangers.

Sedan dess har det varit locket på från den förre detta Frölunda-spelaren men på plats på CHL-semifinalen mellan Frölunda och Luleå öppnar han upp lite.

– Jag är avstängd från all hockey på grund av lite incidenter jag inte kan eller tänker gå in på, säger han till SVT och fortsätter:

– Det är klart man hade velat spela. Jag kommer gå in på det längre fram, det är inte rätt läge nu, men det har varit en ohållbar situation för mig som person och det är skönt att vila upp sig och vara på hemmaplan lite.

"Folk kommer förstå"

Nyligen kom uppgifter om att svensken kan lånas ut till SHL men det är fortsatt oklart vad som händer framöver för 21-åringen.

– Jag tänker inte så mycket på det. Det är klart jag vill spela hockey men det tillåts jag inte för tillfället. Mitt kontrakt är ju ett och ett halvt år till så vill det sig riktig illa är det ett och ett halvt år till utan hockey men det hoppas jag inte. Jag hoppas vi kommer fram till en lösning, säger han.

LÄS MER: Sjöström om Lias och jakten på eventuella förstärkningar

Just nu är Andersson hemma i Sverige och han berättar att han har en skada i underkroppen som han rehabar på egen hand.

– Det är kul att vara hemma, jag behövde det som människa. Det känns skönt och tryggt att vara hemma. Jag kan inte säga så mycket nu, men det har varit en tuff situation och det har vart jobbigt och jag kommer förklara någon dag och då kommer folk förstå.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.