Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Theodor Lennström blev matchhjälte i förlängningen för Frölunda. Bild: CARL SANDIN

Lennström klev fram direkt – hyllas av Rönnberg

Säsongen har börjat för Frölunda och det med en seger mot HV71 med 4–3. Detta efter att nye Theodor Lennström avgjort i förlängningen efter ett riktigt klassmål – efteråt hyllades han av Roger Rönnberg.

Senast Joel Lundqvist och hans lagkamrater stod på isen var andra maj i våras när Djurgården till slut hade besegrats i finalserien och SM-guldet var ett faktum. Drygt tre månader senare var det dags att starta upp nästa säsong på allvar.

Det i ett fullsatt Kungsbacka Ishall där HV71 stod för motståndet i en match.

LÄS MER: Lundqvist går in på 20:e säsongen – blir det hans sista?

Det skulle börja bra när Jacob Peterson skickade in pucken för sitt Frölunda men HV71 skulle både kvittera och ta ledningen innan Johan Sundström klev fram och kvitterade.

När Nicklas Lasu gav Frölunda ledningen med 3–2 trodde många att segern var i hamn. Men Filip Sandberg kvitterade och tog matchen till förlängning.

En förlängning där nyförvärvet Theodor Lennström fick bli stor hjälte när han helt ren med Jonas Gunnarsson och skickade in pucken.

– Det här var skönt! Det var kul att spela match igen för det är ju det här man tränar hårt för under hela försäsongen, en försäsong som inte alltid är så rolig, säger han och skrattar.

– Men det är alltid kul att få avgöra och att få göra mål. Nu försöker man bara göra rätt saker därute på isen i början, det blir en del misstag men det får man lära sig av.

Dragningen då?

– Den har jag gjort några gånger nu ... den sitter i ryggmärgen! Jag kände direkt när jag fick friläget att jag skulle göra den!

Efter debutmatchen för sitt Frölunda hyllades backen av Roger Rönnberg.

– Ja, jag tror absolut att han kan bli en Tre Kronor-spelare hos oss! Han har alla kvaliteter för att kunna spela internationellt. Det är en fruktansvärt bra skridskoåkare, han är stark i närkamperna och han har en spetsegenskap i spelet med puck – som vi se på det avgörande målet! Jag tycker att det är en jättehäftig spelare som vi fått oss, säger han.

Än saknas det dock en del – rent fysiskt.

Lennström är inte grön på Frölundas fysprofil.

– Jag vet inte vad han haft för träning innan, men jag vet vad vi kommer att ge honom i Frölunda. Vi kommer att jobba väldigt mycket med hans individuella utveckling och med hans fysik. Där har vi redan hittat många saker som kommer att hjälpa honom, säger Roger Rönnberg.

Lennström själv då?

Jo, han var lika nöjd han.

– Att vinna är viktigt men det är viktigare med prestationen nu. Att man känner att man är på väg åt rätt håll och det gör jag, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.