Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Leksandstränarens attack efter Joel Lundqvists tackling

Frölundas kapten Joel Lundqvist skadade Leksands stjärna Peter Cehlárik – och fick tränaren Björn Hellkvist att rasa och kräva matchstraff.
Men domare Johan Nordlöf friar efter matchen.
– Det är inte en tackling. Peter Cehlrárik ramlar olyckligt in i sargen. Det är en solklar interference och två minuter.

Redan fem minuter in i matchen mellan Leksand och Frölunda kolliderade Frölunda-kaptenen Joel Lundqvist med motståndarnas stjärna Peter Cehlárik.

Det togs så illa att leksingen tvingades lämna med smärtor, till synes i axeln.

Cehlárik hade inte pucken när tacklingen kom och Lundqvist åkte ut två minuter för interference.

I periodpausen var Leksands tränare Björn Hellkvist rejält kritisk – mot både domarna och Joel Lundqvist.

– Jag tycker vi är ute på jävligt tunn is i svensk hockey om vi godkänner att man tar bort målskyttar, framspelare, dyra importer som gör det för jävla bra, dundrar han i C Mores mikrofon.

Han fortsätter:

– Jag tycker inte det är okej nånstans att man kör över Peter Cehlárik när han inte har pucken. Har är förmodligen ute länge, det är ingen bra skada. Det är inte okej.

Vill ha matchstraff

När reprisen visas så blir Leksands tränare allt mer förbannad.

– Jag skiter i vad den visar! Det är inte okej. Då får det vara öga för öga och tand för tand. Vill vi ha hit ”goons” och fajters? Inte fan vet jag. Ska vi inte ha hit den typen av hockey, då får vi döma matchstraff i den typen av situationer, säger Hellkvist.

Joel Lundqvist svarar efteråt.

– Det får stå för honom. Det är klart att det aldrig är kul när nån blir skadad. Så är det ju. Det är en olycklig situation att han blir skadad – men det finns inget uppsåt i situationen att det ska gå som det går. Interference, självklart.

Och efter matchen får Joel Lundqvist stöd av domaren Johan Nordlöf.

– Joel Lundqvist följer med Patrik Zackrisson – och tror att man ska byta puckförare. Han kommer in i Peter Cehlárik, gör sig stark. Sen är det inte en tackling. Peter Cehlrárik ramlar olyckligt in i sargen. Det är en solklar interference och två minuter, säger huvuddomaren efter matchen.

Han utvecklar:

– Vi har inte längre möjligheten att döma på själva effekten – utan vi dömer på själva tacklingen. Inte på om någon gör illa sig eller inte.

Någon vårdslöshet – som skulle ha gett matchstraff – vill inte heller domarna hålla med om.

– Vi tycker inte att Joel Lundqvists handling är vårdslös. Egentligen punkt. Vi tycker att det här är en standardinterference ...

Cehlárik borta – länge?

Cehlárik spelade inte mer i matchen – och enligt Hellkvist kan han alltså bli borta länge på grund av skadan, som Hellkvist inte specificerar.

– Nej det gör han inte, det kan jag säga. Det är så jävla dåligt.

Även Frölunda-tränaren Roger Rönnberg fick ge sin syn på den omtalade tacklingen.

– En axel mot axel-tackling och än en gång en spelare som inte är beredd att ta emot en tackling när han är ute på isen. Jag förstår inte varför vi ska hålla på att förstora upp de här situationerna, säger han.

Joel Lundqvist var nyss avstängd fem matcher – och skulle han anmälas till Disciplinnämnden kan påföljden blir riktigt lång.

Är du rädd för att åka på en jätteavstängning?

– Det är inget jag kan kontrollera. Jag säger som jag uppfattar situationen – det är inget uppsåt eller fult i den. Det är tråkigt när det eldas på, säger Joel Lundqvist.

Leksand vann matchen med 3–2 efter ett sent avgörande.

LÄS MER: Trots förlusten – Frölunda går för serieseger

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.