Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Robin Lehner. Bild: GARY A. VASQUEZ
Robin Lehner. Bild: GARY A. VASQUEZ

Lehners ilska efter bytet: "Förnedrande"

Robin Lehner byttes ut för sitt Chicago Black Hawks i samma veva som Colorado Avalanche gjorde sitt 5–1-mål – då rann det över för den tidigare Frölundamålvakten.

Robin Lehner hade en tung kväll i kassen när hans Chicago bortaspelade mot Colorado. Gästerna hamnade i rejäl uppförsbacke tidigt i matchen och redan 5.50 in i den andra perioden valde Chicago-coachen Jeremy Colliton att byta ut Lehner.

Då hade den tidigare Frölundamålvakten släppt in fem mål på 14 skott.

När Lehner åkte ut mot båset peppade han först sin ersättare innan han klev in genom båsdörren och skrek några väl valda ord mot bänken och coachteamet innan han vandrade ut i omklädningsrummet.

Efter matchen var Lehner fortfarande upprörd över tillställningen som slutade med 3–7-förlust mot Colorado.

"Upp till oss"

– Det är förnedrande att vi uppträder så här. Vi måste vakna upp och vända det här. Det är hög tid att vi tittar oss själva i spegeln och börjar spela bättre. Det är upp till oss spelare att ta tag i det här, säger Robin Lehner enligt SportExpressen.

Robin Lehner fick trots allt stöd av NHL-experten Kelly Hrudey i Hockey Night in Canadas sändning.

– Robin Lehner är en kämpe, så jag skulle bli mer bekymrad om han tog beskedet att bli utbytt med en tyst axelryckning och inte reagerade så här. Han fick inte mycket hjälp därute på isen bakom ett lag, som har stora bekymmer, sa Hrudey och fortsatte:

– Som målvakt kan man inte ha ett sådant där utbrott i varje match, men någon gång då och då är okej. Det visar på vinnarmentalitet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.