Robin Lehner.
Robin Lehner. Bild: Bildbyrån

Lehners galna räddning: "Mer tur än teknik"

Han räddade 44 skott och däribland stod Robin Lehner för en av NHL-säsongens snyggaste och mest akrobatiska räddningar. Men det räckte inte till seger för den tidigare Frölundamålvakten.
– Det här var en sådan där kväll när jag stod i rena puckregnet, säger Robin Lehner till media efter matchen.

ANNONS
|

Ställningen var 3–3, det återstod tio minuter av ordinarie matchtid och Arizona Coyotes hade både powerplay och massiv press mot Chicago Blackhawks och Robin Lehner i kassen.

Då kom också läget som Arizonas Clayton Keller lär drömma mardrömmar om en tid framöver.

Keller stod välplacerad vid bortre stolpen helt ensam från bevakning. När pucken sedan spelades till honom från motsatta sidan hade Keller helt öppet läge och drog till med ett direktskott. Då kom den 28-årige Robin Lehner ut och med en slide som tagen ur en instruktionsvideo från 80-talets målvaktsspel lyckades den tidigare Frölundaspelaren plocka skottet till ovationer från både publik och lagkamrater.

ANNONS

– Det var mer tur än teknik. Det här var en sådan där kväll när jag stod i rena puckregnet, säger Robin Lehner till media efter matchen.

Puckregnet var en bra beskrivning av Lehners kväll. Burväktaren fick rädda 44 skott för att säkra en poäng till sitt Chicago som däremot föll efter straffläggning.

Arizonas svenske forward Carl Söderberg gjorde ett mål och en assist i matchen.

ANNONS