Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Legendaren drabbades av akut hjärtflimmer

Djurgårdslegendaren Nichlas Falk kollapsade när hans nummer 16 skulle hissas i taket – nu berättar klubben vad det var som hände. "Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer", skriver man på sin hemsida.

Obehagliga scener utspelade sig när Nichlas Falks tröja skulle hissas upp i Johanneshovs tak. Mitt under ceremonin kollapsade Djurgårdslegendaren och föll handlöst till isen. Falk kvicknade dock till igen, men svimmade igen mitt under en intervju med C More.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det bara svartnade, sa Falk i en intervju med Niklas Wikegård innan han svimmade en andra gång.

Wikegård, som även tränade Falk i Djurgården, märkte snabbt att något inte stämde.

– Jag märkte att han började sluddra och sen sa han till mig att han var tvungen att hålla i mig. Jag kände att han blev tung. Det var massor med ambulanspersonal där snabbt, han fick syrgas och de kollade blodtrycket. Det var inte roligt, säger experten till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Dif-ikonen kollapsade under hyllning

Drabbades av hjärtflimmer

Efter händelsen fick Falk föras till sjukhus, där han stannade över natten. Under natten kunde klubben uppdatera om vad det var som hade hänt på Johanneshov.

"Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon", skriver Djurgården på sin hemsida.

Dessutom skriver man att medicinering är insatt och att man kommer göra en vidare utredning under fredagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.