Legendaren död – blev 67 år: ”En stor ledare”

En av New York Islanders största spelare genom alla tider, Clark Gillies avled i fredags. Han var med och vann fyra raka Stanley Cup-titlar i början på 80-talet. Clark Gillies blev 67 år gammal.

ANNONS
|

Clark Gillies var en fruktad spelare. För med sin storlek ute på isen visste motståndarna om att det inte var någon mening att reta upp honom. Han visade även på isen att han hade talang.

Väldigt mycket talang.

För på 958 matcher blev det hela 319 mål och 378 assist för Clark Gillies.

Han blev en av New York Islanders absolut främsta spelare genom alla tider. För han var med och vann fyra raka Stanley Cup-titlar under början av 80-talet.

Då med svenskarna, Stefan Persson och Anders Kallur i laget.

Spelarkarriären avslutade han 1988 efter två säsonger hos Buffalo Sabres.

ANNONS

Under fredagen kom dock beskedet att Clark Gillies hade somnat in.

Hans bortgång sörjs inte bara av New York Islanders och deras supportrar utan av hela hockeyvärlden.

– NHL sörjer Clark Gillies bortgång. Han var en stor ledare både på isen och i området på Long Island, där han levde och verkade i början av 80-talet. Han definierade uttrycket power forward under sina 14 säsonger i ligan, säger NHL-bossen Gary Bettman i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS