Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lasu irriterad: "Håller inte att ta åtta utvisningar"

Boxplayspecialisten räddade Frölunda sist – irriterad på sina lagkamrater. Nicklas Lasu och Frölunda fick åtta boxplay mot sig senast – dödade sju.  – Det håller inte att ta åtta utvisningar per match, säger Lasu lite irriterat.

Frölundaveteranen har blivit en boxplayspecialist som tillhör de bästa i hela SHL i den kategorin. Mot Skellefteå tvingades Frölunda spela boxplay hela åtta gånger. Endast en gång tvingades laget kapitulera när Johan Gustafsson tillslut fick släppa pucken förbi sig.

Någon extra trötthet på boxplay-spelarna?
– Det är faktiskt helt okej, det är klart att det är för många utvisningar. Jag tycker ändå att vi gör det bra i boxen sen är det klart att över tid kommer det inte att hålla om vi tar åtta utvisningar per match, säger Lasu.

Inte ens trött i slutet av matchen sist?
– Nej, verkligen inte. När vi dödar så många boxplay som vi gjorde så kan det ge energi. Vi i laget känner oss trygga i boxplay och att vi dödade så många är självklart bra. Sen spelade jag ungefär lika många minuter som jag brukar. Det handlar om att sova och äta rätt, det är ganska lugnt.

Domarnivån?
– Vi ska inte lägga så mycket fokus på domarna ... men jag tycker faktiskt det blev lite mer grundseriebeslut över det. Tidigare under slutspelet har det varit ganska hög nivå. 

Ta ett snack med domarna för att se vart nivån ligger nu?
– Nej, nej. Jag har inte ens tänkt tanken på det. Nu får vi vara medvetna om att det kan hända, det var några utvisningar senast som hade varit utvisningar under de tio första i grundserien. Det känns som vi hoppat tillbaka till den nivån nu, säger Lasu och fortsätter.

– Klart att i längden håller det inte att ta åtta utvisningar per match. Vi vill ju spela fem mot fem och jobba hårt och försöka trötta ut Skellefteå och avgöra på det sättet. Det går inte med så mycket utvisningar.

Tre finaler har spelats, alla har slutat med bortaseger, lite otippat?
– Ja, det är intressant faktiskt. Jag fick reda på att det var likadant i förra årets final. Då torskade Skellefteå tre och Växjö två gånger på hemmaplan. Det är intressant men vi får en ny chans på torsdag och vi vet vad vi ska göra för att ta hem den.

Ni bryter trenden?
– Ja, det gör vi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.