Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Lasu har hittat rätt – både på och utanför isen

När Joel Lundqvist saknas i Frölunda är det Nicklas Lasu som får agera kapten. Men helt fria tyglar får han inte av Lundqvist som ändå har ett finger med i spelet.
– Han är där och påpekar saker hela tiden, säger Lasu och skrattar.

Segrarna fortsätter att avlösa varandra för Frölunda och hockeylivet leker just nu för många av spelarna i laget. För den ganska nyblivne 30-åringen, Nicklas Lasu, har den senaste tidens resultat givetvis varit sköna.

– Vi jobbar vidare helt enkelt men det går bra nu och vi är i fin form. Det är folk som levererar kväll efter kväll och det gör det lättare. Det är en skön känsla i laget, vi vinner även om vi inte spelar hundraprocentigt heller. Det är ett gott tecken, säger han och fortsätter:

– Vinner man så är det en positiv känsla som man har. Skulle det komma två raka torsk då är man tillbaka i det läget som är tvärtom mot det vi har nu. Det går fort i hockey och det är en väldigt resultatstyrd sport det här.

Men självförtroendet måste vara på topp?

– Vi har gott om självförtroende, det har vi. Sen var det inte jättelängesedan som vi hade en lite tuffare period. Går man ner sig några procent då vänder det fort. För oss gäller att att hänga kvar i det här.

Det egna självförtroendet?

– Det är samma där! Man blir så himla styrd av senaste matchen. Men just nu är det mycket positivt.

Under säsongen har det blivit tio (6+4) poäng för Nicklas Lasu. Det är dock inte bara hockeylivet som leker för forwarden – utan det mesta rullar på även utanför isen. Nyligen hittade han och sambon, Frida, ett hus som de letat efter sedan det blev klart att han skulle återvända från Finland.

– Än så länge trivs vi! Det är bra mycket bättre för både mig och familjen och där vi är i livet är det helt perfekt.

"Verkligen helt galet!"

Dock är det inte bara en dans på rosor att flytta utanför stadskärnan. Inför mötet med Oskarshamn fick han helt plötsligt ställa bilen och hoppa på spårvagnen – för att hinna i tid till matchen.

– Det var verkligen fruktansvärd trafik, helt galet! Jag hade inte hunnit om jag inte hade ställt bilen, säger han.

Det var så illa?

– Det hade kanske släppt efter en timme och en halv eller så. Jag hade nog hunnit till isen i alla fall, det tror jag allt. Men det var verkligen sjuk trafik så jag ställde mig vid sjukhuset i Mölndal.

"Påpekar saker hela tiden"

Under de senaste matcherna har han fått agera kapten i Joel Lundqvist frånvaro. Men helt fritt ansvar har han ändå inte fått.

– Han är där nere och påpekar saker hela tiden, säger Lasu.

Han låter dig inte sköta det?

– Haha! Nej, men det är bara bra, säger han och fortsätter:

– Det är bra att vi som lag fått klara oss utan vår kapten och se att det går ändå ... sen är han ju med oss hela tiden och är närvarande. Men jag och "Hjalle" och flera andra har ju fått ta ett lite större lass.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.