Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nicklas Lasu är ny assisterande kapten i Frölunda. Bild: Jonas Lindstedt
Nicklas Lasu är ny assisterande kapten i Frölunda. Bild: Jonas Lindstedt

Lasu gör Lundqvist och Hjalmarsson sällskap

Joel Lundqvist är ohotad som kapten i Frölunda. Att Simon Hjalmarsson som hade ett A på bröstet skulle få fortsatt förtroende var givet även det. Vem skulle göra den duon till en trio?
Jo, en hemvändande Nicklas Lasu.

Precis som tidigare säsonger är det Joel Lundqvist som blir lagkapten och han får med sig Simon Hjalmarsson som assisterande, även det som den gångna säsongen.

Men efter att Jonathan Sigalet lämnat klubben uppstod en lucka.

Vem skulle ta den andra rollen som assisterande kapten bakom Joel Lundqvist?

Skulle det bli Johan Sundström? Sebastian Stålberg? Mats Rosseli Olsen? Max Friberg? Ryan Lasch? Eller skulle det bli Nicklas Lasu?

Svaret på den frågan?

Jo, det blev hemvändande Nicklas Lasu som därmed återigen får sätta dit ett "A" på sin matchtröja – något han även hade under sin tidigare sejour i klubben.

– Det är kul, såklart, säger han.

Inte särskilt otippat, va?

– Det är många som har sagt att det har känts lite som en självklarhet men vi har många spelare här som är kandidater till att få den bokstaven på sitt bröst. Jag fick frågan i veckan och det var verkligen självklart för mig att tacka ja.

Satt du och väntade på frågan?

– Helt ärligt så tycker jag att det var ganska öppet. Det var ingen självklarhet men jag visste ju att jag var med där på tapeten.

Innebär en bokstav på bröstet att du får mer press på dig?

– Det tycker jag inte. Alla har press på sig hela tiden i Frölunda och det är fler än oss tre som har våra bokstäver som kommer vara med och dra det här tåget. Så någon extra press känner jag absolut inte.

Känner du att ni har fler ledare nu än under din förra sejour?

– Ja, det är en skillnad mot då. Det finns många killar som är med och leder det här laget och ju fler desto bättre. Jag tror aldrig att du kan få för många ledare i ett lag för ledare vill alltid åt samma mål så jag har svårt att se det som ett problem.

Du siktar mot ett "C" på bröstet i framtiden nu eller?

– Haha! Det är samma svar som tidigare ... vi får se vad som händer då men jag är bara glad över att vara tillbaka!

Ikväll spelar Frölunda sin andra försäsongsmatch. I den första besegrade man HV71 efter straffar i en match som spelades i Kungbacka. Nu är det Växjö Lakers som väntar i Alvesta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.