Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Lasch stor hjälte för Frölunda – bröt förlustsviten

Ryan Lasch, 32, fick se två mål dömas bort mot Färjestad. Amerikanen skulle dock ändå bli stor hjälte för Frölunda när han avgjorde rivalmötet och bröt förlustsviten.
– Det var grymt viktigt att svara upp som lag, säger han efter matchen.

Han fick jubla två gånger redan under den första perioden i powerplay båda gångerna. Men Ryan Lasch fick också se domarna vifta bort båda målen.

Helt korrekt enligt Roger Rönnberg.

– Det var helt riktigt av domarna om man ska gå efter regelboken. Sen kan man tycka vad man vill om det. Men att vi efter det fortsätter och smäller dit både ettan och tvåan är häftigt att se, säger han.

Ja, för trots att de båda målen från Ryan Lasch dömdes bort var det ett Frölunda som bjöd på säsongens bästa period.

I boxplay hittade Johan Sundström rätt och av bara farten lyckades Sebastian Stålberg skicka in sitt första mål för säsongen.

LÄS MER: Säsongens första poäng för Sebastian Stålberg

Trots en enorm dominans av Frölunda i den första perioden skulle den andra tillhöra Färjestad där gästerna både reducerade och kvitterade och det såg stundtals ganska nervöst ut bland spelarna i Frölunda.

Men i den tredje perioden skulle Ryan Lasch till slut få jubla. För bakom mållinjen hittade amerikanen rätt igen när han vallade in pucken via ryggen på Arvid Holm.

– Det är hans kontor det där! Han har gjort fler mål där än framför ... jag vet inte vad det säger om honom! Men han är lurig! Alla vet att han passar ganska ofta så målvakterna tjuvar lite och då hittar han läget, säger Joel Lundqvist.

– Jag känner mig bekväm i att göra mål. Sen vet jag hur svårt det är att göra mål i den här ligan. Jag vet att de andra tänker att jag passar ofta och fuskar lite. Nu måste de respektera båda lägena och dyker chansen upp så tar jag den, säger Ryan Lasch.

Efter matchen stod Ryan Lasch och pustade ut. Totalt blev det 21:30 i speltid – mest i Frölunda som vanligt.

– Jag känner mig i ganska bra form. Jag tar hand om mig själv och min kropp och ju mer jag spelar desto bättre spelar jag, säger han.

Du är bara i ganska bra form?

– Haha! Kanske ... jag vet inte!

Roger Rönnberg brukar säga att Ryan Lasch är i "beast-mode" när poängmaskinen är som bäst. Något han även gjorde den här kvällen.

– Han har sagt det hela tiden nu, säger Lasch.

Hur skön var den här segern för er?

– Den var väldigt viktig! Att vi som lag kunde svara upp på det här sättet! Vi har haft en bra vecka med segern mot Luleå, en finalplats och nu hur vi studsade tillbaka här.

Skönt för dig med hattrick va?

– Haha! Ja, det känns bra! Jag önskat att de andra två hade räknats också ...

Det kändes som att ni hade bestämt er idag?

– Ja, definitivt! Vi ville visa fansen nu när det var slutsålt och det var skönt att vi gjorde det på en tidig match och på en lördag.

Hur firar du det här?

– Jag vet inte ... jag när nog i säng vid tio, säger han och skrattar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.