Lasch osäker – kan missa mötet med Luleå

Ryan Lasch, 32, saknades senast mot Luleå. Nu ser Frölunda ut att få klara sig utan poängkungen igen mot just Luleå.
– Vi får se under torsdagen hur han känner sig, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Att han saknades senast mot Luleå var det inget snack om. Då fick Frölunda chansen gång på gång i powerplay men lyckades inte få in pucken och att Ryan Lasch inte stod därute på isen och orkestrerade det hela var tydligt.

Den gången var det foten som stoppade amerikanen från spel.

Men efter fyra och en halv dags julledighet var Ryan Lasch tillbaka på isen i Frölundaborg inför det andra mötet med Luleå på kort tid. Till en början såg amerikanen ut att vara med fullt ut men när det vankades mer spelövningar så tvingades han kliva av och följde resten av träningen i båset.

ANNONS

Efter att träningen var över åkte han runt och runt ute på isen och såg ut att testa hur kroppen reagerade.

Ett test som kanske inte föll så väl ut som han själv hade hoppats på för poängkungen var blixtsnabb när han lämnade isen och ville inte prata om hur foten mådde eller något annat för den delen heller.

Roger Rönnberg medgav dock efter träningen att Ryan Lasch är ett högst osäkert kort till det heta rivalmötet med Luleå på torsdagskvällen.

– Vi får se, säger han.

Hur är hans status?

– Han är 50/50 till spel. Vi får se under torsdagen hur kan känner sig.

I Lasch frånvaro senast mot Luleå klev talangen Elmer Söderblom in och tog hans plats bredvid Simon Hjalmarsson och Jacob Peterson. Något som lär få fortsatta om det inte blir spel för Ryan Lasch mot Luleå.

Mest troliga är dock att Frölunda låter sin poängkung få vila foten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS