Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lasch om sin tro på Gud: "Han är nummer ett"

Ryan Lasch, 32, är poängmaskinen som snittar en poäng per match i Frölunda och älskar att vinna. Men för amerikanen är det inte hockeyn som är nummer ett i livet – det är Gud.
– Det är väldigt viktigt för mig, säger han i podcasten "Fjärde Perioden".

Ryan Lasch öser in poäng i vanlig ordning och toppar givetvis poängligan i Frölunda även denna säsong. Något han även gjorde förra säsongen då det slutade med guld i både CHL och SHL och dubbla vinster i poängligan för Lasch.

– Ärligt talat, det var först efter första segern i semifinalen mot Luleå som jag kände att wow, det här kan gå. Vi kan slå ut dem och vi kan göra det här. Jag kände små, små signaler under resans gång som satte igång tankarna, säger han i podcasten "Fjärde Perioden" och fortsätter:

– Mitt bästa minne från guldet är atmosfären på bänken. När alla hoppar omkring med en minut kvar och vi vet att vi har gjort det och står där och kramas. Det är så stort och härligt och det är något jag aldrig kommer att glömma.

En av nyckelfaktorerna för amerikanen och för hans förmåga att kunna producera i match efter match är frun, Jasmin.

– Hon är speciell för mig! Jag kan inte spela såhär bra utan henne. Hon får hantera mig varje dag och efter varje match vilket inte är så enkelt, säger han.

Vad gör du annars då?

– Jag gillar att slappa och tillbringa tid med min familj och mina två bröder. Vi är väldigt nära varandra och jag lever för somrarna, att golfa, fiska och grilla med familjen. Det är något jag verkligen uppskattar och något jag ser framemot.

Men hustrun, familjen och hockeyn får ursäkta. Det är ingen av de tre punkterna som är nummer ett för Ryan Lasch.

– Nummer ett i mitt liv är Gud. Vi är flera i laget som pratar mycket om vår tro och vi kan säkert ses ännu mer ofta och prata. Men Gud är nummer ett för mig, efter det kommer min fru, familjen och sen hockeyn. Min tro är viktig för mig och den sätter allting i ett perspektiv och håller dig på rätt linje. Jag ska inte bli för djup här nu men det är verkligen nummer ett för mig, säger han.

Ber du varje dag?

– Jag försöker ... haha! Men jag slarvar lite ibland!

Ni har ju inga matcher på söndagar?

– Det stämmer! Jag ser ofta på en gudstjänst då och ibland när vi har långa bussresor kollar jag på en gudstjänst som jag har missat.

LÄS MER: Ryan Lasch – Frölundas nye buse?

Det blir givetvis en hel del annat som avhandlas i veckans avsnitt. Allt från hur han hanterar kritik från experter och andra, hur han hanterar pressen på sina axlar, hur katten mår därhemma och självklart även en hel del om hans framtid.

– Jag har ingen aning om vad som händer. Jag har inte hunnit tänka på det ännu och jag har ingen aning om vad jag vill eller vad som kommer att hända, säger han.

Fakta: Fjärde perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.