Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Lasch energiboost inför slutet av säsongen – besök av föräldrarna från USA

Ryan Lasch, 33, skuggar toppen av poängligan i SHL och den här veckan har amerikanen fått en stor energiboost – av att mamma och pappa är på besök från Kalifornien för första gången.
– Det är kul att visa mina föräldrar hur jag har det och lever mitt liv, säger han.

Vanligtvis är det bara Ryan Lasch, hustrun, Jasmin och parets katt som strosar omkring i Göteborg. Den här veckan har trion dock fått sällskap.

Den amerikanske poängkungen har nämligen både mamma och pappa på besök från Kalifornien.

– De har varit här i en vecka snart! Det passade väldigt bra nu med två hemmamatcher och sen en kort bortaresa. De åker ner till Ängelholm också, det är en enkel resa, säger Ryan Lasch.

Hur är det att ha familjen här?

– Det är skönt och speciellt! Det ger mig en väldigt stor energiboost och det är kul att visa mina föräldrar hur jag har det och hur jag lever mitt liv i vardagen.

Vad tycker föräldrarna om livet här då?

– De gillar det och gillar att vara här. Sen är det väldigt annorlunda för min pappa ... han har aldrig varit utanför USA. Det här är första gången men han anpassar sig till det och det har varit bra.

För två år sedan hade han mamma och sin bror på plats i Göteborg. Men nu blev det alltså första gången som båda föräldrarna hälsade på samtidigt.

– Det är skönt att ha båda två här! Det är speciellt, säger Ryan Lasch.

Det återstår nu tolv omgångar av grundserien i SHL och Frölunda är med i den absoluta toppen endast åtta poäng bakom serieledande Luleå. Men årets upplaga av SHL är otroligt jämn – precis som förra säsongen.

Ett par segrar och direktplatsen till kvartsfinal är säkrad.

Ett par förluster och samma direktplats är i farozonen.

Samtidigt betyder det varje seger och varje plusmål väldigt mycket i det här skedet av grundserien. Ju högre upp man slutar – desto bättre är det under slutspelet då de högst rankade lagen får hemmafördel.

– Det är upp till oss att komma in i slutspelsläge nu. Det är så jämnt i den här ligan att du kan inte ta en ledig kväll och vi vill ju ha en bra trend med oss in till slutspelet, säger Ryan Lasch.

Hur mycket betyder det att ni varit i det här läget många gånger tidigare?

– Alla vet vad man ska göra vid den här tiden på året och vad vi vill åstadkomma. Vi kan ta med oss den inställningen som vi hade förra säsongen vid samma läge och vi kommer vara redo när det krävs, säger han och fortsätter:

– Man märker redan att tempot har höjts de senaste matcherna och att slutspelet närmar sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.