Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Utgick senast – efter skott på ena foten och en vridning av den andra foten. Bild: CARL SANDIN
Utgick senast – efter skott på ena foten och en vridning av den andra foten. Bild: CARL SANDIN

Lasch åker till Schweiz – med svullnad och smärta

Hans fötter har svullnat, smärtan finns där. Men Frölundas Ryan Lasch, 32, åker med till Schweiz och kvartsfinalen mot Biel-Bienne.
– Jag har 24 timmar till på mig att läka, säger CHL:s poängkung.

Frölundas amerikan Ryan Lasch har smått osannolik statistik i Champions Hockey League så här långt. Han har spelat nio matcher, gjort 18 poäng – och snittar alltså två poäng per match!

Det är förstås bäst av alla i turneringen – och det var många fans som oroades när Lasch fick lämna isen i Scandinavium tillsammans med två mänskliga stöttepelare.

Amerikanen fick ett skott på foten när han hoppade i skottlinjen – och när Lasch landade på den andra foten vreds den till ordentligt.

– Det krävs en hel del mer för att få bort mig från en match! Jag är glad över min form just nu, tycker att jag spelar bra hockey. Det som hände i den senaste matchen var bara olyckliga saker, säger Lasch.

På måndagens träning, den sista innan avresa till Zürich med plan och därefter buss i drygt en timme till Biel, kör Lasch för fullt – och gnuggar speltempo i numerärt överläge.

– Jag har en dag till på mig att förhoppningsvis läka ihop – och förhoppningsvis känns det bättre på matchdagen. Det går absolut åt rätt håll, säger Lasch till GP.

Han spelade inte på tabletter eller sprutor under träningen.

– Både fötterna är svullna, det är de. Träningen var bara okej. Men inga piller eller sprutor för en träning, säger Lasch.

Men du spelar mot Biel-Bienne – trots smärtan?

– Jag spelar. Definitivt. Det är inget snack om det. Jag hoppas det blir bättre under de kommande 24 timmarna, säger Ryan Lasch.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.