Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lagkaptenens tuffa kritik: "Det håller inte"

Andra raka segern och klart för kvartsfinal. Men Joel Eriksson Ek ser ett oroväckande problem: För många svenska utvisningar. – Det kommer inte hålla om vi vill gå långt i den här turneringen, säger lagkaptenen enligt Sportbladet.

Sverige trummar på i JVM. Mot Schweiz kom andra raka segern - men trots vinsten är allt inte frid och fröjd i Juniorkronorna. Efter 4-2-vinsten var det flera spelare i svensklägret som var irriterade över alla blågula utvisningar. Så här långt i gruppspelet har Sverige dragit på sig tio utvisningar - vilket är flest av samtliga lag i grupp A. Och mot Schweiz åkte Tomas Monténs manskap på hela sju tvåminutersutvisningar. 

– Det blir för mycket box play. Vi tar ju dessutom många av utvisningarna i anfallszonen. Vi måste vara mer noggranna med klubbor och sådär. Gå på kroppen i stället för att hålla på med klubborna, säger Carl Grundström till Sportbladet. 

Den svenske lagkaptenen Joel Eriksson Ek gick ett steg längre i sin kritik. 

– Vi tar några onödiga utvisningar. Det kommer inte hålla om vi vill gå långt i den här turneringen, säger han.

När Finland nu väntar i nästa match vill svenskarna se ett bättre agerande i spelet utan puck. Även förbundskapten Tomas Montén håller med om att det har tagits alldeles för många onödiga utvisningar. 

– Vi tar för många utvisningar och framför allt för många dumma utvisningar. Det är där vi måste börja, säger Montén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.