"Lagets målsättning är att vinna SM-guld"

ANNONS
|

!887: Vilket fotbollslag håller du på och snälla säg inte blåvitt...

Roger Rönnberg: Tyvärr måste jag göra dig besviken. Det verkar vara omöjligt att inte hålla på Blåvitt när man bor i Göteborg. Följer även Häcken, gillar verksamheten i båda lagen.

Växjö Lakers: Hej Roger, Ser många av era matcher i Scandinavium och hoppas att det blir bra drag i år. Vad är den största skillnaden i årets trupp jämfört med den föregående? Vad har ni gjort annorlunda i år för att ta ytterligare ett steg när det är dags för slutspel och nå final?

Roger Rönnberg: Största utmaningen vi har är att verkligen vara bäst när det gäller. För att vara det behöver vi göra fler mål i de viktigaste matcherna. Med anledning av detta så har vi i år breddat laget i syftet att skapa fyra producerande kedjor.

ANNONS

Hans Levander: Hej! Tycker du att truppen ser starkare ut denna säsong än föregående?

Roger Rönnberg: Ja, jag tycker att vi har en större bredd i årets lag.

anders h: Frölunda har senare år spelat en fartfylld och rolig ishockey. Spelförstörande åtgärder har beivrats. Hur ställer sig dessa åtgärder mot internationell hockey och vad kommer att tryckas på i år regelmässigt inom elit hockeyn i Sverige?

Roger Rönnberg: Det är samma åtgärder som beivras internationellt som vi i dag har i svensk hockey. Det alla är ute efter är att få en mer offensiv ishockey, som ska vara attraktiv att titta på. Största fokuset i dag är players safety, att minska antalet allvarliga skador på spelarna, framför allt tacklingar mot huvudet. Vilket jag tycker är bra.

Johan Spiik: Vem är den största talang du haft som tränare? Och i så fall varför var spelaren det?

Roger Rönnberg: Svår fråga. jag har under mina år som förbundskapten framför allt tränat många exceptionella talanger. Men ska jag plocka ut två så får det bli Jonas Brodin som back och Gabriel Landeskog som forward. Gabriel för sin fantastiska karaktär som gjort honom till lagkapten i Colorado, Jonas med en otrolig spelförståelse

ANNONS

VF_fans: Om Janmark blir kvar i NHL, kommer ni ta in en ersättare i så fall? Blir det då någon med spets typ Fredrik Pettersson, eller någon ni kan utveckla på längre sikt?

Roger Rönnberg: Jag både tror och hoppas att Janmark blir kvar. Det är den planen vi jobbar efter. Skulle han mot förmodan inte bli kvar så har sportchef Lechtahler säkert en plan för det. Jag letar ersättaren i laget, tycker att vi har flera spelare som kan utvecklas och ta Janmarks roll i laget.

Tolvan: Vilket nyförvärv är du mest nöjd med inför årets säsong?

Roger Rönnberg: Kom tillbaka med frågan efter säsongen så vet vi. Just nu ser alla ut att motsvara våra förväntningar.

Glenn: Hur är läget i truppen ? Har dom nya gubbarna kommit in bra i laget ?

Roger Rönnberg: Läget känns fantastiskt bra. De nya har smält in bra i laget, kanske framför allt för att vi har tre hemvändare som har Frölunda som moderförening.

Mr Chow: Stämmer det att din favoritfilm är Baksmällan?

Roger Rönnberg: Framför allt ettan är klart sevärd.

Hugo : Hallå Roger! Vad gör ni för att detta år göra mer när det väl gäller? Med detta tänker jag på slutspelet, då känslan som åskådare är att laget haltat när det är som viktigast att springa.

ANNONS

Roger Rönnberg: Vi har senaste åren mått gott av att spela många viktiga avgörande matcher. För att kunna vinna något tror vi att man behöver bli ett stabilt topplag över tid. Det finns ingen genväg till att skapa vinnarkultur.

Markus: Vem skulle vara din drömvärvning till Frölunda? Tänk stort.

Roger Rönnberg: Alla utflyttade Frölundaspelare som spelar i Europa och NHL är och ska alltid vara tilltänkta nyförvärv för Frölunda. Jag hade själv hämtat dessa tre från Landvetter: Henke Lundqvist, Loui Eriksson och Fredrik Pettersson.

Inger: Vem av de unga spelarna tror du får det största genombrottet denna säsong?

Roger Rönnberg: Två som varit väldigt duktiga redan på försäsongen är Artturi Lehkonen och John Dahlström. Så någon av dem.

Frölundait : Tja roger . Vad tror du om årets målvakter? Hålls det samma klass som föregående år ? Vilket lag tror du ni kommer ha störst problem att möta?

Roger Rönnberg: Målvakterna håller definitivt samma nivå, förhoppningsvis en nivå bättre,. Regerande mästarna Växjö känns som laget att slå även i år.

Markus : Hej R Tack för ditt jobb med Frölunda! Så kul att kolla hockey igen. Min fråga: Kommer du göra en Ferguson och stanna inom föreningen till pension. Eller är du sugen på Tre Kronor eventuellt?

ANNONS

Roger Rönnberg: Just nu känns Fergusonspåret väldigt motiverande, att få vara en del i en förening som växer och sätter en kultur attraherar mig oerhört.

Johan Spiik: Tror du Bert Robertsson kommer bjuda på surströmming och nån nubbe nästa gång ni ses?

Roger Rönnberg: Det får jag verkligen hoppas. Jag har inte ätit surströmming sedan jag flyttade från Norrbotten.

Andreas: Utöver Lauridsen så verkar alla spelare vara tillgängliga till premiären? Hur lyder den senaste statusen på Lauridsen?

Roger Rönnberg: Han måste vila månaden ut.

Robert: Vad tycker du är de främsta orsaken till Skellefteås dominans av SHL de senaste säsongerna?

Roger Rönnberg: Att Skellefteå, precis som vi gör nu, byggt upp hela sin organisation efter en gemensam vision. Sedan har de jobbat med att utveckla sina egna spelare och haft kontinuitet på ledarsidan precis som Frölunda gör.

Gunviken: Vad tycker du om att SHL i år är utökad med två lag ?

Roger Rönnberg: Tror det är bra för hockey-Sverige i stort att vi får elithockey på fler orter. personligen tycker jag det är kul att få möta fler lag.

Uffe: En undran om era uppspel i powerplay; Det verkar som om standard är att ta med pucken upp och sedan släppa bakåt? Gör inte detta att; 1. Risken för friläge för motståndarna blir stor? 2. Att alla måste stanna före blå och invänta sista man som har pucken? Känns också som om farten ofta är väl långsam?..

ANNONS

Roger Rönnberg: Tanken med de uppspelen är att just slå ner på farten för motståndarna så att de blir stillastående när vi tar in pucken i zon, däremot jobbar vi på andra varianter så att vi inte blir så lättlästa.

Per: hur kommer det gå för ert lag denna säsongen

Roger Rönnberg: Bra! Jag är obotlig optimist och tror stenhårt på årets lag.

Jonte: Vem gör första målet i Scandinavium på torsdag kväll av Frölunda tror du?

Roger Rönnberg: Oliver Bohm, slagskott i högra krysset.

Tyrone: Om du hade Nicklas Lasu, och 11 exakta kopior av Nicklas Lasu, hur skulle spelet bli då? Slutspel?

Roger Rönnberg: Skulle definitivt vara i slutspel och vi skulle vara Sveriges jobbigaste lag att möta för Lasus arbetsmoral växer inte på trän.

Max. Landerin. : hej. Roger. jag har. En fråga. Hur. Långt. Siktar. Ni. På. Att. Gå. i. shl. 2015/16. ?

Roger Rönnberg: Lagets målsättning är att vinna SM-guld.

Axel Ohlsson: Hej Roger. Pratar ni ofta inom laget om vilken ynnest ni har som får träna i samma hall där jag gjorde mitt enda mål på fullplan under mina dagar som skridskosvag forward i Bäckens P85?

Roger Rönnberg: Varje dag.

ANNONS

Claes Björkengren: Hej Roger! I år tar vi hem guldet till Göteborg! Är Robin Figren lika rolig i verkligheten som han är på sociala medier?? /Clabbe

Roger Rönnberg: Robin är en härlig kille, om möjligt ännu sjukare i verkligheten.

Mathias: Vem vinner den interna poängligan?

Roger Rönnberg: Det gör Spencer Abbott.

Alex: Har du något favoritband? Och vad lyssnar du på?

Roger Rönnberg: U2 och Bruce.

Johan Spiik: Kommer man märka något särskilt med laget, nu när ni bytt Klas mot Pär i ledarstaben?

Roger Rönnberg: Nej, båda två är väldigt stabila, duktiga ledare och vi kommer att fortsätta spela vår ishockey.

Tomas: Hur ser skadeläget ut???

Roger Rönnberg: På träningen i dag tränade alla spelare utom Oliver Lauridsen. Så skadeläget ser väldigt ljust ut.

Per: hur kommer målvaktarna stå varan match eller kör ni bara första målvakt i denna säsongen för Frölunda sikta på guld i år

Roger Rönnberg: Våra målvakter ska tävla mot varandra för att få istid. Vi vill vinna varje match och kommer att spela den som vi tror hjälper oss bäst

Pelle Indian i Halmstad: Vad gör ni för att få spelarna att åka med full fart till båset vid flygande byte....å inte bara glida till båset? Är ju en liten detalj som kan göra stor skillnad....eller?

ANNONS

Roger Rönnberg: Väldigt viktig detalj och något som domarna har skärpt reglerna på i år. Vi är väldigt noga med att ge spelarna ansvar så att de stämmer av med den spelare de byter med.

Johnny: Vilka tror du står för motståndet i finalen?

Roger Rönnberg: Skellefteå.

Jellebelle: Tjooo Roger!!! När kommer hockeyn till orten? Vi har inte ens råd med klubbor här ute

Roger Rönnberg: Jag hoppades att hockeyn redan fanns på orten.

Anton: Hur åker ni till bortamatcherna? Och vem kör?

Roger Rönnberg: Till hälften av matcherna åker vi buss och då kör vår eminenta chaufför Lena oss. Resten flyger vi och där har jag inte alltid koll på vad kaptenen heter.

Adam: Suttit senaste två åren när du chattat och sagt att nu är det Rosseli Olsens tur. Är det dags nu? Får vi se slutspels MRO hela säsongen i år?

Roger Rönnberg: Jag hopas det. Jag tror hårt på Mats. Får han bara vara skadefri tror jag att den kedjan med Lasu och Sebastian Stålberg blir oerhört svår att möta.

Tyrone: Mot Karlskrona och Rögle borde det väl bli 24 säkra poäng?

Roger Rönnberg: Vore väl härligt men tyvärr funkar inte idrott riktigt så. Även om vi tror stenhårt på vårt lag har vi full repsket för våra motståndare och det är två vinnande lag som kommer upp.

ANNONS

Pierre: Förra säsongen hade vi problem med att vi enligt mig blev sönderscoutade, så fort vi mötte sämre lag som visste att de skulle ligga på våra backar och forechecka gjorde att Frölunda tappade sin spelidé, har vi någon plan-b i år ?

Roger Rönnberg: Vi jobbar konstant med att se till att vara steget före motståndarna. Att göra små justeringar i vår taktik. Största åtgärden i år är ett rakare spel in mot mål.

Roger Rönnberg: Där är tiden ute. Tack för era frågor. Vi ses i Scandinavium.

ANNONS