Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Läget i Frölunda inför CHL

Johan Sundström och Patrik Carlsson är fortsatt borta på grund av skada men Roger Rönnberg tänker inte låta sina nyckelspelare vila, trots att de har en stor ledning att gå på mot Eisbären Berlin i CHL-åttondelen.

Trots landslagsspel under helgen för viktiga trion Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes och Jonathan Sigalet så kommer samtliga finnas med när Frölunda tar emot Eisbären Berlin för returmatchen i CHL-åttondelen, där Frölunda har med sig en 6-1-ledning från matchen i Berlin.

– De är fräscha och friska och vilar i dag. Jag tyckte nästan att de (Lundqvist och Tömmernes) vilade i går på Tre Kronors match också, skämtar Roger Rönnberg, men lite försiktig är han ändå.

– Jag kanske tar ner speltiden på dem lite. Femton minuters speltid har de nog i sig i alla fall, säger Rönnberg som under dagens träningspass dessutom fick syna sina nyförvärv Sean Bergenheim och Jacob Larsson, och han gillar det han ser.

– Två glada killar som kommer in med mycket energi, båda två är sånna som solen alltid skiner på. Jacob är snabbt inne i vårt spel givetvis. Han ser lite större ut och starkare. Han har nog fått fajtas med en del stora killar där borta.

"En av mina favoritspelare"

När det gäller Bergenheim erkänner Rönnberg att han sedan tidigare är ett fan av finländaren.

– Jag har sett honom mycket både i Elitserien och i Finland. Han har alltid varit en av mina favoritspelare. Har spelar ju redan Frölundas spel, en jäkla press och med en härlig energi, säger han.

Rönnberg tror även att den rutinerade Bergenheim kan bli viktig för det unga Frölunda.

– Han är i otroligt bra fysiskt skick, han kommer bli en väldigt viktig pusselbit för våra unga spelare att ta rygg på.

Hoppfull angående Sundström

Återstår att se dock om Bergenheim hinner bli spelklar innan morgondagens match.

– Jag hoppas att vi har honom klar, jag vill ha in honom.

När det gäller Johan Sundströms skada verkar de tidiga rapporterna lovande.

– Han är på magnetröntgen just nu, det är mjukdelar och det är en blödning som behöver läka ut, så inget spel i morgon. Men vi har stora förhoppningar om att han spelar på torsdag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.