"Kul att fansen uppskattar en sådan som mig"

Oliver Lauridsen har med sin tuffa spelstil snabbt blivit en fansfavorit i Frölunda. Något han själv tackar för. – Kul att fansen uppskattar en sådan som mig, säger han.

ANNONS
|

Den väldige dansken kom från Philadelphia Flyers organisation till Frölunda inför den här säsongen. Under tiden i USA blev det 16 matcher i NHL och en rad matcher i AHL för Oliver Lauridsen. Efter att Frölunda åkt ut i slutspelet förra säsongen var analysen glasklar – det behövdes muskler i laget.

– Det är lite som att gå på en jobbintervju. Vad letar ni efter? Vad kan jag få för roll? De korten låg på bordet från början och det var tydligt vad Frölunda var ute efter och vad jag kunde ge, säger Lauridsen och fortsätter.

– En av de stora anledningarna till att jag hamnade här var att jag var riktigt sugen på slutspel. Jag hade missat det ett par år i USA och visste att Frölunda alltid är med i slutspel. Sen att vi har gått såhär långt och att jag fått spela i ett fantastiskt lag, i en jävla bra grupp, det är något jag uppskattar.

ANNONS

3-1 i matcher, skön känsla att åka upp med?

– Ja, det är skönt att ha lite matchbollar. Jag tycker vi har en stor anledning till att vi har 3-1 och har guldet i våra egna händer. Vi har gjort mycket rätt i de föregående matcherna och fortsätter vi med det så kommer det räcka långt.

Vad är det som avgör till er fördel?

– Det är små, små marginaler som gör skillnaden i samtliga matcher. Jag tycker att vi gjort jobbet lite noggrannare, lite hårdare, lite snabbare. Det är det som gjort att vi vunnit med uddamålen och vågat ta kommandot i matcherna. Spelar vi vår bästa hockey så räcker det för vinst.

Hyfsad säsong för er?

– Det har varit en jävla resa såhär långt. Men jobbet är inte klart ännu, det är en seger till sen är vi framme vid vårt mål. För egen del är det alltid roligare att spela matcher som betyder något och slutspelshockeyn passar mig fint.

Under slutspelet har den 27-årige backen växt till en jätte och blandat stenhårda tacklingar med offensiva utflykter över hela isen.

– Sådär har jag inte hållit på de senaste säsongerna kan jag lätt säga …

ANNONS

– Det handlar om självförtroende och att jag har hamnat i Frölunda som spelar den typen av hockey. Det är en naturlig del av spelet i Frölunda. Sen är det inget jag tänker på utan jag spelar bara.

Har du känt av att du blivit en favorit hos fansen?

– Ja, det är klart jag har känt av lite. Jag måste säga att jag tycker bara det är väldigt kul att fansen uppskattar en sådan som mig. Att de uppskattar det jobb jag gör minst lika mycket som de spelare som gör fler mål. Att fansen uppskattar oss som blockar skott, tacklar och gör lite mer av grovjobbet tycker jag år kul. Jag uppskattar det jättemycket.

Lauridsen har ett utgående kontrakt och är hett eftertraktad på många håll. Särskilt sugen att prata om sin framtid är han dock inte.

– Jag funderar inte på det alls i den här situationen. Det har varit en jävla resa från första dagen på försäsongen till nu. Vi har jobbat hela året för detta och det skulle vara synd at förstöra det med att börja fundera över allt möjligt, om vad som händer i framtiden eller inte. Vi lever i en bubbla nu och njuter av varandra i laget. Det är två lag kvar som spelar hockey och tolv lag som gärna hade varit i den situationen. Det handlar om att njuta och passa på att vara i nuet. För det här kanske man bara upplever en gång i livet.

ANNONS

Går det att bara njuta? Att kunna slappna av?

– I laget kallar vi de här dagarna för vakumdagar. Nu var vi visserligen lediga i fredags men annars är det alltid dagen innan match och sedan matchdag. Man äter och sover och är inte kontaktbar. Det är bara hockey, hockey, hockey i huvudet men det är en jävla upplevelse.

ANNONS