Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här följer Lasse Kronér ett möte mellan Frölunda och Skellefteå i oktober förra året.

Kronér ska spela för Frölunda ikväll

Ikväll ska Lasse Kronér hjälpa till att fira guldhjältarna genom att spela på guldfesten. - Jag håller på att försöka sätta ihop ett band. Det blir på uppstuds som vanligt.

Lasse Kronér beskriver sig själv som en helt vansinnigt stor Frölunda-supporter. I år har han sett nästan varje match på plats, men ikväll fick han följa matchen framför tvn.

- Jag har följt Frölunda sedan 77. Jag har sett dem i de nedersta serien och i de högsta. Men jag måste säga att jag har aldrig sett ett bättre Frölunda än i år. De är helt magiskt bra, säger han och fortsätter:

- Jag sa det redan i början av säsongen att helvete vad bra det ser ut i år. Det är så många bra spelare.

Telefonen ringer för fullt till sambandscentralen Lasse Kronér, under vi pratar har han åtta missade samtal. För ikväll ska han inte bara agera supporter. Han ska också spela för laget på guldfesten på en nattklubb i stan.

- Jag försöker rodda ihop det nu. Det blir som vanligt, det får bli på uppstuds.

Vilken är bästa guldlåten?

- Det måste min egna Frölundalåt som jag spelade in för massa år sedan. Nej då, jag bara skojade.

Men den kommer spelas ikväll va?

- Det blir en blandning, vi får se, det blir på uppstuds som sagt. 

Han ska också vara med på firande imorgon på Götaplatsen, men mer än så vill han inte avslöja. Däremot passar han på att hylla lagets tränare.

- Roger Rönnberg är magnifik att ha i ett lag. Han är så bra med ungdomar och är en underbar representant utåt. En fantastiskt idrottsledare. Det är bra att han är kvar ett tag i klubben, säger han och fortsätter:

- Det ser bra ut för framtiden.

Om du ska lyfta fram en favorit bland spelarna?

- Det är svårt att säga bara en. Men ska jag välja med hjärtat blir det Anton Axelsson. Han var med för elva år sedan, men blev bortplockad i och med lockouten. Nu har han haft skadebekymmer och knappt kunnat gå. Så går han in och spelar och gör det så bra. Han har ett otroligt hjärta som är större än Älvsborgsbron. Man känner med honom, att han fick uppleva detta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.