Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Kritiken mot William Nylander: Jämförs med Ikeamöbel

Går det dåligt i Toronto, ja då får man höra det.
Fråga bara William Nylander som jämfördes med en Ikea-möbel av lokala tidningen Toronto Sun.

Det kan vara tufft att spela för Toronto Maple Leafs. Klubben är en av NHL:s mest anrika och intresset för det blåvita lönnlövet är minst sagt skyhögt.

Med några av ligans bästa offensiva stjärnor i truppen är det dessutom många som förväntar sig att Toronto ska kunna ta sig till slutspel och utmana om Stanley Cup.

LÄS MER: Christoffer Ehn vände hem till Frölunda för att börja om – fick mardrömsstart

Nylander jämförs med möbel från Ikea

Förväntningarna leder dock till att spelare får vänja sig vid skarp kritik när det inte går vägen. Inför nattens seger mot tabelljumbon Ottawa Senators hade man förlorat två raka matcher, vilket ledde till att bland annat lagets svenske stjärna William Nylander kritiserades hårt i Toronto Sun.

”William Nylander är som att köpa möbler från Ikea, med instruktionerna borttappade. Du vet att du har alla delarna, du ser dem framför dig, du har bara ingen aning hur du ska få ihop allting.”, skriver krönikören Steve Simmons.

LÄS MER: Glädjebilderna på Henrik Lundqvist efter hjärtoperationen

Kritiken: ”Skrämmer ingen”

Tillsammans med Mitch Marner, Auston Matthews och John Tavares är William Nylander vad som brukar kallas ”The big four” (de fyra stora). Ligans kanske bästa forwardskvartett som tillsammans tjänar strax över 332 miljoner tillsammans – vilket är nästan hälften av lagets löneutrymme.

LÄS MER: Daniel Torgerssons galna år i Frölunda: Draftad, skadad, kontrakterad – och författare

Nylander och Tavares spelar tillsammans i andrakedjan, men duon levererar inte tillräckligt enligt Simmons.

”Det är två olika problem med andrakedjan. Tavares har spelat för dåligt och Nylander har varit för likgiltig. Andrakedjan skrämmer ingen.”

I ärlighetens namn har det dock inte gått riktigt så illa som det kan låta. Toronto Maple Leafs har i skrivande stund flest poäng av alla lagen i ligan och William Nylander har gjort 12 poäng på 16 matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.