Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Krisdraget: Färjestad sparkar Peter Jakobsson

Fem raka förluster i SHL. Då väljer Färjestad att sparka sin general manager, Peter Jakobsson. Det skriver klubben på sin hemsida.

49-årige Peter Jakobsson har varit general manager i Färjestad BK sedan 2017. Runt lunchtid på måndagen kom nyheten om att han får lämna sitt uppdrag.

– Peter är en bra människa och han har gjort ett jättejobb under sina år hos oss. För det vill vi säga ett stort tack och önska honom all lycka i framtiden, säger Färjestads vd Stefan Larsson till klubbens hemsida.

Det är inte den enda sportsliga förändringen i Färjestads organisation. De tar även in Rickard Wallin, som ska ha ett övergripande sportsligt ansvar, i rollen som sportdirektör. Han har tidigare suttit med som styrelseledamot och gjorde flera säsonger som spelare i Färjestad.

– Rickard kommer naturligt nog att i det korta perspektivet ha fokus på den innevarande säsongen men också på det framtida bygget och utvecklingen av föreningens sportsliga verksamhet över tid. I det ingår också att värdera organisation, förutsättningar och övergripande strategier för Färjestad BK:s sportsliga verksamhet, säger Stefan Larsson.

Även Peter Jakobsson är en tidigare FBK-spelare. Han gjorde tre säsonger i klubbens A-lag på slutet av 90-talet, då han var med och vann två SM-guld. Några guld som general manager har det dock inte blivit för Jakobsson. Inför den här säsongen gjorde Färjestad en satsning med flera hemvändare, men det har inte lyckats.

FBK ligger på en blygsam niondeplats i SHL och mot slutet har det bara blivit värre. De senaste fem matcherna har det blivit fem förluster.

Det har höjts röster om att tränaren Johan Pennerborn borde få sparken. Han är än så länge kvar på sin position och nu görs istället förändringar högre upp.

Rickard Wallin har gjort över 500 matcher för Färjestad. Han lämnade SHL-klubben och lade skridskorna på hyllan 2016.

De senaste åren har Wallin synts i tv-rutan, där han varit expertkommentator för Viasat.

Detta blir 41-åringens första ledaruppdrag inom elithockeyn. Tidigare har han varit med som ledare i ett ungdomslag i Färjestad.

– Min ambition är att bygga en sportslig organisation som är konkurrenskraftig och hållbar över tid, säger Rickard Wallin till Färjestads hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.