Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

KRÖNIKAN: Henke irriterad – det bästa som kan hända

Henrik Lundqvist är irriterad. Det kan vara det bästa besked som Tre Kronor kan få.

Förbundskapten Rikard Grönborg ställer in träningen, men rapporten från en lagkompis berättar att Henrik Lundqvist fortfarande är rejält pissed efter genrepet mot Team Europe. Det usla försvarsspelet, utsattheten och känslan att inte ha någon hjälp bakåt.
Den svenske målvakten hatar den – och det är det bästa som kan hända ett svenskt landslag.
"Du får analysera målen som jag släppte på rätt sätt. Vi har två-mot-ettor, frilägen ... det är små saker som vi får justera. Det är också därför som vi har träningsmatcher. Inte bara för egen del – utan för laget också ..."
Det märks att ett uselt genrep verkligen kan få en sliten gammal klyscha att glänsa.
Tre Kronor kommer att vara tänt när pucken släpps i Air Canada Centre.
Och nyckeln? Att inte bli för aggressivt. 
Det finns alltid en risk att ett lag som ligger under blir för modigt i jakten på en kvittering eller reducering. Att situationerna överjobbas, att du glömmer det defensiva tänket i jakt på ett mål.
Det får inte ske mot Ryssland.
För då finns ett gäng lirare som ivrigt väntar på att få trycka av ett skott. Jevgenij Malkin, Alexander Ovetjkin, Artemi Panarin eller Pavel Datsjuk har alla kapacitet att kontra in snabba mål.
Det vet Sveriges försvar om.

HOCKEYN KOMMER VERKLIGEN hem när det är ett stort mästerskap i Kanada. Blue Jays (baseboll) och Raptors (basket) får ursäkta, men i Toronto regerar sporten på is.
Åtminstone är det den bilden som du får efter par dagar i Big Smoke, som är ett av stadens många smeknamn. Överallt finns folk som vill prata hockey, överallt påminns du om att världens bästa lirare faktiskt är på plats för att göra upp om en titel.


BRÖDERNA SEDIN KOMMER att leda Tre Kronors mest producerande kedja, den med "kusinen" Loui Eriksson. Henrik och Daniel har redan hittat kemin med Lerumskillen, en formel som kan explodera när som helst.
Att tvillingarnas häst Nahar, vinnare av Elitloppet 2013, gör detsamma över upploppet på Mohawkbanan i Toronto i natt?
Nja, tränaren och kusken Robert Bergh har visserligen kvalat in elvaåringen till finalen av storloppet Maple Leaf Trot – men formen på Nahar är inte 100 procent.  Och själva loppet, det missar bröderna Sedin.
"Vi hade hoppats på att det skulle vara dagstrav, men nu går loppet sent på kvällen. Och eftersom vi spelar tidigt dagen efter kan vi inte åka dit. Vi får vi se loppet på tv", säger Daniel Sedin aningen besviket.
Presschefen Brian Morris får verkligen slita honom från intervjun.
"Du, när det gäller trav kan jag prata hur länge som helst."
Du läser mer på blogg.gp.se/rylanderjohan om du vill.

TILL SIST: Vem som skvallrade om Henkes irritation?
Vi kan berätta att han är norsk.
"Och jag har 100 procent mot honom i vinster", skrattar Mats Zuccarello Aasen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.