Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Kostsam seger – två skador i truppen

Joel Lundqvist klev av träningen redan dagen före CHL-matchen mot franska Gap – och på matchdag kastade även Sean Bergenheim och Mats Rosseli Olsen in handduken. – Vi får se vilka som kommer till match på torsdag, säger Roger Rönnberg.

– Jag satt i skolbänken när de ringde mig förut i dag: Det var lite förvånande, berättar junioren Pontus Andreasson, som snabbt fick hoppa in. 

Han var ett missat öppet mål från att bli målskytt i sin premiär för Frölundas A-lag.

– Mm. Jag fick ingen träff på pucken, erkänner han.

I övrigt stod han för en bra premiär – och snurrade en hel del tillsammans med juniorkompisarna Oliwer Fjellström och Jesper Emanuelsson.

– De gör det bra – och är roliga att se i spelet med puck! Sedan måste de lära sig att jobba hårt även utan puck, analyserar Roger Rönnberg snabbt efteråt.

Örnarna från franska Gap hade inte särskilt mycket att sätta emot – och det blev mest en 60 minuter lång träning i anfallszon för Frölunda.

När Joel Lundqvist har en skavank tog Lias Andersson hans plats i första powerplayuppställningen – och såg till att göra karriärens första mål i Frölundatröja.

– Det gjorde även Filip Westerlund – med samma puck! Så jag vet inte vad vi ska göra där. Vi får såga isär den? Jag har ju ett speciellt skåp hemma för puckar som jag gör första målet med, säger centern, som hittat tillbaka snabbt efter äventyret i New York Rangers.

Ännu mer skador

Under matchen fick även Simon Hjalmarsson och Pathrik Westerholm utgå med skador.

– De undersöks i morgon. Det är skavanker på allihop. Vi har just nu fem forwards på skadelistan, så vi får se vilka som kommer till match på torsdag, säger coach Roger Rönnberg.

Hade de spelat om det var slutspel?

– Det hade de kanske gjort. Men det är slutspel, det. Och det är det inte på torsdag. Men det är alltid svårt att åka till Luleå.

Både Lias Andersson och Carl Grundström är dock spelklara – och går rätt in i laget.

Scouten hyllar Dahlin

Till sist, vi kan inte undanhålla er det här citatet:

När Frölunda spelar så samlas NHL-scouterna. Det är mer vardag än ovanligt – och efter en period fylld av Rasmus Dahlin-snurr så är Toronto Maple Leafs scout Thommie Bergman full av beundran för den 17-årige backen.

– Dahlin skulle gå som nummer ett i draften även om han var forward, säger den gamle Frölunda-ikonen Bergman, som faktiskt slog igenom i Kanada före Börje Salming.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.