Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jan Mellgren, GHC.  Bild: Bildbyrån
Jan Mellgren, GHC. Bild: Bildbyrån

Kommunen inför avgift i gratis hockeyskola

Flera barnfamiljer fick vända i dörren när kommunen införde hyra av skridskor till hockeyskolan som skulle vara gratis. Nu rasar Göteborg HC över beslutet och hoppas att kommunen ska tänka om.
– I dag hade vi familjer som kom till Arenan och vände hem utan att få träna, skriver ordförande Jan Mellgren på klubbens hemsida.

Göteborg HC erbjuder med stöd från näringslivet och Göteborgs stad gratis hockeyskola en dag i veckan under perioden september till mars. Sedan i söndags är dock skolan inte längre kostnadsfri, detta efter att Göteborgs stad fattat beslut om att hyra för skridskor på 40 kronor ska införas.

– I nuläget har vi i klubben inte möjlighet att täcka den utgiften, men kommer självklart att jobba på att hitta en lösning, skriver ordföranden Jan Mellgren i ett pressmeddelande.

Målet: Fortsatt gratis

Han skriver att klubben varit i kontakt med politiker i Angered stadsdelsnämnd som reagerat starkt på detta men att man sökt ansvarig chef utan att få svar. De hoppas att Göteborgs stad ska ändra sitt beslut men har redan börjat titta på en egen långsiktig lösning.

– Vårt alternativ är att tillsammans med företagen köpa in egna skridskor som vi kan låna ut men det kräver tid för att genomföra. Vårt mål att erbjuda kostnadsfri hockeyskola kvarstår, alla barn ska oavsett storleken på föräldrarnas plånbok kunna spela ishockey.

GP har sökt Göteborgs stad Idrotts- och föreningsförvaltningen utan att få svar men i en intervju med Göteborg Direkt säger Emir Slavotic, avdelningschef anläggning, att det ska vara lika för alla i kommunen och att det är anledningen till att man valt att ta betalt.

– Gratis uthyrning skulle ha gällt i ett år men har förlängts i flera år. Men vi kommer att hantera frågan internt för att se om det finns någon möjlighet att göra någon satsning, via bidrag eller något annat för att hjälpa föreningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.