Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Kockduellen – så har du aldrig sett stjärnorna i Frölunda innan

Ryan Lasch, 32, och Rhett Rakhshani, 31, är stjärnor i Frölunda och öser in poäng.
Men duon från Kalifornien har inte bara talanger på isen – något som visade sig när krögaren Håkan Thörnström bjöd in de två spelarna till en kockduell.
– Wow, det här smakar riktigt bra, säger Ryan Lasch.
– Det här var riktigt, riktigt roligt, säger Rhett Rakhshani.

Ryan Lasch och Rhett Rakhshani växte upp en dryg halvtimmes bilfärd mellan varandra i Kalifornien och blev nära vänner under de sena tonåren. Vanligtvis är det ute på hockeyisen som duon tävlar men för en kväll byttes hockeyskydd i massor mot en helt annan kostym.

Den här gången var det dags för kockarnas kamp när de två vännerna gjorde upp i en kockduell under ledning av stjärnkrögaren Håkan Thörnström. Hockeystjärnorna ställde upp med varsin egenkomponerad rätt. Den rätt som fick flest beställningar från matsalen skulle avgå med segern.

– Det kommer att bli roligt. Det här är något jag har sett framemot ett tag nu. Jag har gjort ett bra jobb med att försöka få lagkamraterna att välja min rätt, säger Rhett Rakhshani innan tävlingen drar igång.

Bland restauranggästerna fanns nämligen flera av duons lagkamrater som nyfiket spanade in de två rätterna. Bra för husfriden blev det när lagkamraterna dessutom delade upp sig, halva gänget beställde maten av Lasch och resten tog Rakhshanis komposition.

"Han försöker gärna"

Det var dock inte lagkamraterna eller de andra gästerna som var mest nyfikna på att se stjärnduon byta om till kockdressen. På plats var även Sharlene Rakhshani och Jasmin Lasch som spanade in sina respektive i köket.

– Rhett är faktiskt ganska duktig i köket! Han har talang när det gäller olika smaker och han är väldigt bra med olika oljor, säger Sharlene.

– Ryan är väldigt bra när det gäller kött, han försöker gärna, säger Jasmin.

När Håkan Thörnström sakta och säkert går igenom hur de två rätterna tillagas med Ryan Lasch och Rhett Rakhshani tittar duon noga och försöker lägga det på minnet. För det är tydligt att de har en stor respekt för sitt nya yrke.

– Wow! Det här smakar riktigt bra, säger Ryan Lasch när han testar sin lagkamrats meny.

– Det här gjorde du bra Ryan, det slår aldrig fel med en riktigt bra köttbit, säger Rhett Rakhshani.

De två spelarna hade fått välja sina egna menyer den här kvällen. Rhett Rakhshani var ett tag inne på att välja tacos, men efter ett tag bestämde han sig ändå för att gå efter torsk och pilgrimsmusslor.

– Tacos hade varit ett säkert val, men jag ville ha det lite mer "fancy"! Den här tävlingen vet jag inte hur den kommer att sluta. Om folk är väldigt hungriga så tror jag att de beställer köttbiten. Om de är ute efter något lyxigare så tar de min rätt, säger han.

Ryan Lasch då?

Jo, han var lika nöjd han med sin rätt.

– Jag älskar att grilla. Det är svårslaget. Det blir perfekt med tillbehören här och en BBQ-sås är inte helt fel det heller, säger han.

Tävlingen då? Vem var det egentligen som vann?

Vi kan väl börja med att säga att de båda tävlande visade större talang när det gällde att mingla med gästerna än när det gällde kökstjänst den här kvällen. Ryan Lasch var snabb med att ge sin motståndare minuspoäng när han minglade lite för länge ...

Rhett Rakhshani försökte efter ett tag vinna tävlingen med alla medel. Till exempel erbjöds betalning av gästernas mat om de valde hans meny. Därför var besvikelsen var stor när samtliga i Håkan Thörnströms familj valde Ryan Laschs meny.

När samtliga gästers beställningar räknats ihop stod Ryan Lasch som segrare.

– Wow! Det här var stort, säger han och skrattar.

– Det har verkligen varit roligt att göra det här och få se hur det går till. Det är kul att göra det tillsammans med Rhett också. Vi har verkligen haft roligt.

Rakshanis revansch

Trots att de flesta gästerna valde kötträtten den här kvällen fick Rhett Rakhshani viss upprättelse. När Håkan Thörnström själv skulle välja en vinnare föll valet på fisken.

– Det hade varit lättare att välja om det varit två kötträtter eller två fiskrätter, säger Thörnström och fortsätter:

– Men jag måste nog välja fisken trots alls.

Ett beslut som fick Rhett Rakhshani att jubla.

– Yes! Det här var viktigt för min moral!

Nå Håkan, finns det en framtid för de här två i din restaurang?

– Låt oss säga såhär ... jag tycker att båda två ska hålla sig till hockeyn ett tag till, säger han och skrattar.

Men vem vet? Kanske blir det en restaurang ihop i framtiden i Kalifornien när hockeykarriärerna är över för Rhett Rakhshani och Ryan Lasch?

Battle of the chefs

Rhett Rakhshanis meny:

Pilgrimsmusslor och torsk med champagnesås och hasselbackspotatis.

Ryan Laschs meny:

Mör köttbit med BBB-sås, lökringar och potatischips.

Dessert för båda:

Limefromage med vit choklad och salted caramel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.