Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Klingbergs säsong är över. Bild: JEFF CURRY
John Klingbergs säsong är över. Bild: JEFF CURRY

Klingbergs säsong över – efter jättedrama

Lerumssonen John Klingbergs dröm om att vinna årets Stanley Cup är släckt. Drygt sex minuter in i den andra förlängningsperioden av den sjunde och avgörande matchen tappade Klingberg kontakten med St. Louisforwarden Pat Maroon som sköt Blues till conferencefinalen.

NHL-slutspelet fortsätter att leverera rafflande matchserier och den mellan St. Louis Blues och Dallas Stars var inget undantag. Natten mot onsdagen spelades den sjunde avgörande matchen mellan lagen där en plats i Western Conference-finalen stod på spel och det skulle alltså dröja till 5.50 var spelat av den andra förlängningsperioden innan avgörandet kom. Lerumskillen och den tidigare Frölundabacken John Klingberg var inblandad, men inte i positiv mening.

Efter en tekning i offensiv zon fick Robert Thomas pucken och avlossade från högersidan. Skottet prickade stolpen och hamnade bakom Dallasmålvakten Ben Bishop, som för övrigt gjorde 52(!) räddningar i matchen, och där kunde Pat Maroon med John Klingberg i ryggen raka in 2–1-målet.

– Hur det känns? Jag kan inte svara på det. Det som just hände har inte sjunkit in ännu, säger Pat Maroon till NBC.

Säsongen är i och med resultatet över för John Klingberg och Dallas Stars. För St. Louis, med bland andra Alexander Steen som även han har förflutet i Frölunda, väntar nu en conferencefinal mot vinnaren i matchserien mellan Erik Karlssons San Jose Sharks och Gabriel Landeskogs Colorado Avanlanche. Även den matchserien avgörs i en sjunde match och den spelas natten mot torsdagen svensk tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.